11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă, în timpul negocierilor cu sindicatele: „Educația este prioritatea coaliției de...

Nicolae Ciucă, în timpul negocierilor cu sindicatele: „Educația este prioritatea coaliției de guvernare”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, duminică, în timpul negocierilor cu sindicatele, că prioritatea Executivului este Educaţia. Acesta a subliniat că greva este o presiune în plus asupra tinerilor, înaintea examenelor.

Executivul a transmis o înregistrare video cu intervenţia prim-ministrului, la începutul negocierilor cu sindicatele din Educaţie. Alături de Nicolae Ciucă se află preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Muncii, Marius Budăi şi ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.

Premierul a afirmat că Educaţia face parte din „primele două priorităţi ale programului de guvernare”.

Ciucă a spus că greva care a fost anunţată de sindicatele din Educaţie este o presiune în plus asupra tinerilor, înaintea examenelor.

„Prioritatea este educaţia, ea rămâne în topul asumărilor noastre, la nivelul coaliţiei. Am discutat şi am făcut în aşa fel încât legile Educaţiei să fie cele mai dezbătute legi până în acest moment. Este vorba de viitorul copiilor, este vorba de liniştea părinţilor şi este vorba de ceea ce proiectăm pentru ţara noastră”, a spus Ciucă.

El a apreciat că întâlnirea cu sindicatele este un semnal că pot fi găsite soluţii. „Nu putem să lăsăm copiii, în prag de examen şi înainte de finalul anului de învăţământ, suspendaţi pentru că nu avem soluţii pentru problemele pe care dumneavoastră le ridicaţi”, a adăugat premierul. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă