Nicolae Bădălău: "Este clar că cineva trebuie să plece. Carmen Dan sau Mihai Tudose"

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, spune că în şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional trebuie să se decidă cine pleacă - premierul Mihai Tudose sau ministrul de Interne, Carmen Dan. "Este clar că unul dintre ei trebuie să plece", a afirmat Bădălău.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 14.01.2018 - 23:31

Bădălău a spus că şedinţa CEx trebuia convocată cât mai repede şi trebuia găsită rapid o soluţie la scandalul din Ministerul de Interne. 

Preşedintele executiv al PSD a mai arătat că "şi premierul a greşit" anunţând public că nu mai poate lucra cu ministrul de Interne.

"Rapoartele celor doi trebuiau discutate în cadrul partidului, nu în spaţiul public, este un lucru grav ce s-a întâmplat, asta duce la neîncredere într-un organ al statului extrem de important (...)  Arată că în această instituţie totuşi există o caracatiţă şi trebuie luate măsuri drastice. Nu există nicio îndoială. Din punct de vedere al premierului, cred că a greşit şi dânsul anunţând public că nu mai poate să lucreze cu doamna ministru. Lucrurile trebuia discutate în interiorul Guvernului, dar au evoluat altfel. În acest moment, este clar că premierul Tudose nu mai poate lucra cu doamna Dan, după cum el a spus. Discutăm de premier, el are decizia şi trebuie să o comunice CEx şi în interiorul partidului să luăm decizia. Este clar că unul dintre ei trebuie să plece”, a declarat preşedintele executiv PSD, susţinând că el este într-o relaţie foarte bună şi cu Mihai Tudose, şi cu Carmen Dan.

El a mai spus că în şedinţa de luni a PSD "trebuie găsită o soluţie la acest conflict deschis", pentru a merge mai departe, iar dacă cineva este nemulţumit de premierul Tudose, trebuie "să vină cu o motivare clară".

"E un lucru grav. Nu ne putem juca. Avem o mare responsabilitate. Eu nu exclud să se ceară ridicarea sprijinului pentru premier. Majoritatea va decide”, a declarat Bădălău, întrebat dacă este posibil ca în CEx să se ceară retragerea sprijinului politic pentru premier.

Preşedintele executiv al PSD a adăugat că el pledează pentru o "soluţie de înţelepciune şi maturitate pentru a putea funcţiona mai departe acest Guvern". 

Comentarii