10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăNews alert! Un important lider PNL pune la îndoială șansele moțiunii

News alert! Un important lider PNL pune la îndoială șansele moțiunii

Totuși liderul liberal susține că partidul său „nu riscă absolut nimic” dacă această iniţiativă va eşua, pentru că PNL va continua să facă opoziţie.

„Nu-mi place să joc la cacealma. Acum, ce ar trebui să fac, să zic că trece, să zic că nu trece? Nu ştiu dacă trece sau nu.

Ceea ce ştiu este că, în mod cert, parlamentarii PNL vor fi cu toţii la moţiune şi vor vota la vedere. În rest, nu îmi pun eu obrazul pentru nimeni altcineva. (…) PNL nu riscă absolut nimic (dacă nu trece moţiunea – n.r.), partidul şi-a făcut datoria, îşi face datoria.

Suntem partid de opoziţie, am observat că avem guvern minoritar şi nefuncţional şi facem ceea ce legea, ceea ce Constituţia ne permite: am depus o moţiune de cenzură. Ne batem pentru ca această moţiune de cenzură să treacă.

E foarte probabil ca această moţiune de cenzură să treacă. Ce vom face noi dacă nu trece? Vom face opoziţie, în mod evident, în continuare”, a spus Turc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul judeţean al PNL apreciază că această moţiune de cenzură „nu reprezintă o urgenţă pentru PNL, reprezintă o urgenţă pentru România”.

El a mai enumerat o serie de măsuri pe care PNL ar avea obligaţia să le implementeze, dacă va prelua guvernarea: reducerea numărului de ministere la maximum 15-16, abrogarea în totalitate a OUG 114/2018, regândirea pensiilor speciale, eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parţial.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă