Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

News alert! Un important lider PNL pune la îndoială șansele moțiunii

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a declarat marţi că nu se pronunţă asupra şanselor de reuşită ale moţiunii de cenzură, informează Agerpres.

Emanoil Ursache 0 comentarii

Actualizat: 09.10.2019 - 00:20

Totuși liderul liberal susține că partidul său „nu riscă absolut nimic” dacă această iniţiativă va eşua, pentru că PNL va continua să facă opoziţie.

„Nu-mi place să joc la cacealma. Acum, ce ar trebui să fac, să zic că trece, să zic că nu trece? Nu ştiu dacă trece sau nu.

Ceea ce ştiu este că, în mod cert, parlamentarii PNL vor fi cu toţii la moţiune şi vor vota la vedere. În rest, nu îmi pun eu obrazul pentru nimeni altcineva. (...) PNL nu riscă absolut nimic (dacă nu trece moţiunea - n.r.), partidul şi-a făcut datoria, îşi face datoria.

Suntem partid de opoziţie, am observat că avem guvern minoritar şi nefuncţional şi facem ceea ce legea, ceea ce Constituţia ne permite: am depus o moţiune de cenzură. Ne batem pentru ca această moţiune de cenzură să treacă.

E foarte probabil ca această moţiune de cenzură să treacă. Ce vom face noi dacă nu trece? Vom face opoziţie, în mod evident, în continuare”, a spus Turc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul judeţean al PNL apreciază că această moţiune de cenzură „nu reprezintă o urgenţă pentru PNL, reprezintă o urgenţă pentru România”.

El a mai enumerat o serie de măsuri pe care PNL ar avea obligaţia să le implementeze, dacă va prelua guvernarea: reducerea numărului de ministere la maximum 15-16, abrogarea în totalitate a OUG 114/2018, regândirea pensiilor speciale, eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parţial.

Comentarii

loading...