Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Negocieri pentru formarea Guvernului Orban. Contre între ALDE și PMP

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat, marți, după cea de-a doua rundă de negocieri cu premierul desemnat, Ludovic Orban, că va merge în Biroul Politic Executiv al partidului, unde va susţine să se dea votul în favoarea învestiturii Guvernului PNL.

Share

Emanoil Ursache 0 comentarii

22.10.2019 - 14:58

„Am discutat şi astăzi am finalizat, erau mici retuşuri pe care a trebuit să le facem. Concluzia ca atare este că împreună cu colegii mei ne vom prezenta în zilele următoare în faţa Biroului Politic Executiv al ALDE, unde vom susţine ca Biroul să dea votul în favoarea învestiturii domnului Orban, în fruntea viitorului Guvern”, a precizat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Totodată, liderul ALDE a mai precizat că, în viziunea sa, cea mai bună formulă pentru ieșirea din actuala criză politică este cea a unui nou Executiv monocolor PNL. Conform sursei menționate, Tăriceanu a convenit asupra acestui aspect inclusiv cu premierul desemnat, Ludovic Orban.

Reamintim că, recent, una dintre condițiile pe care le-a pus Tăriceanu pentru a vota învestirea Guvernului Orban a fost ca PMP să nu facă parte din noua formulă guvernamentală. Argumentul liderului liberal-democraților a fost legat de suspiciunile asupra fondatorului PMP, Traian Băsescu, de colaborare cu Securitatea.

Chiar dacă membrii Mișcării Populare au criticat, în termeni duri, poziția lui Tăriceanu, deși și-au exprimat dorința de a intra la guvernare, nu au condiționat acest lucru de susținerea Guvernului Orban. De asemenea, președintele Mișcarii Populare, Eugen Tomac, a declarat, marți, că o decizie finală referitoare la votul privind învestirea noului Guvern va fi luată în Colegiul Național al PMP.

Comentarii

loading...