Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Turismului, respinsă

Moţiunea simplă împotriva ministrului Turismului, Bogdan Trif, intitulată "Turism de România: Un ministru incompetent şi o ţară fără brand", a fost respinsă, luni, de plenul Senatului.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.12.2018 - 18:12

În favoarea moţiunii s-au exprimat 40 de senatori, iar 76 "împotrivă". Votul a fost electronic secret.

 

Cei 35 de senatori PNL şi USR care au semnat moţiunea cer demisia lui Trif pe motiv că activitatea acestuia este marcată de "o totală lipsă de transparenţă" iar execuţia bugetară a Ministerului Turismului se opreşte în luna august 2017.

"Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, demonstrează pe zi ce trece că a conduce acest minister este o pălărie prea mare pentru el. Îl sfătuim, pe această cale, ca, în loc să-şi cosmetizeze imaginea şi să se ocupe cu urzeala unor conflicte, mai bine să se aplece asupra problemelor reale din turism, să se ocupe de promovarea imaginii turistice a României în plan internaţional şi îi lansăm cea mai grea provocare, o misiune dusă la îndeplinire cu succes de agenţiile de turism care atrag inclusiv străini prin pachetele oferite: să-şi convingă colega de partid, primar al municipiului Bucureşti, că dacă tot oferă mită excursii gratuite pensionarilor, din banii contribuabililor, măcar să încurajeze turismul autohton. 2018 este anul Centenarului României moderne! (...) Centenarul şi împlinirea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial erau o ocazie potrivită de a promova România. Datorită activităţii ZERO a domnului ministru Bogdan Trif, turismul românesc a mai ratat o oportunitate de a fi prezent, măcar, pe piaţa europeană. (...) Un gest de demnitate şi dreptate al Parlamentului României ar fi retragerea sprijinului pentru ministrul Turismului, domnul Bogdan Trif! Un ministru incompetent şi o ţară fără brand! Domnule ministru, dacă aveţi un dram de onoare, trebuie să vă daţi demisia!", susţin semnatarii moţiunii.

Potrivit acestora, "România este pe ultimele locuri în cadrul Uniunii Europene la toţi indicatorii din turism", ţara noastră fiind "singura din Europa Centrală şi de Est care are deficit în balanţa de plăţi pe sectorul turism". 

Citește totul despre:

#turism #motiune #trif

Comentarii

loading...