Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Sănătăţii a fost respinsă

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri, cu 164 de voturi "pentru, 86 de voturi "împotrivă" şi şase abţineri, moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2018 - 13:03

După dezbaterea moţiunii, ministrul Sănătăţii a spus că este "un exerciţiu democratic", un drept al opoziţiei.

"Nu cred că este vorba despre presiune politică, este vorba despre un drept pe care opoziţia l-a aplicat, de a depune o moţiune simplă. Eu mă bucur pentru că am reuşit de la tribuna Parlamentului să argumentez activitatea mea din ultimele trei luni şi activitatea Guvernului de la preluarea guvernării pe program de guvernare pe zona de sănătate. A fost un exerciţiu democratic, nu l-am considerat deloc deranjant, dimpotrivă, cred că este în regulă să trecem prin astfel de lucruri", a declarat Sorina Pintea.

Moţiunea simplă a fost depusă de PNL şi iniţial a fost returnată iniţiatorilor pentru a fi refăcută, deoarece titlul moţiunii se referea la doi miniştri.

”Titlul s-a adresat către doi miniştri - Sănătate şi Muncă -, ori legislaţia spune foarte clar: o moţiune simplă este adresată către un singur ministru”, a declarat atunci secretarul Camerei Georgian Pop (PSD).

PNL a anunţat în 23 aprilie că a depus moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, intitulată "PNL solicită lui Liviu Dragnea demiterea ministrului Sănătăţii! De mână cu ministrul Muncii”. Iniţiatorii spuneau că moţiunea reprezintă "strigătul de disperare al milioanelor de pacienţi şi al sutelor de mii de angajaţi din sectorul sanitar din România".

Comentarii