13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăMoţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Sănătăţii a fost respinsă

Moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Sănătăţii a fost respinsă

După dezbaterea moţiunii, ministrul Sănătăţii a spus că este “un exerciţiu democratic”, un drept al opoziţiei.

“Nu cred că este vorba despre presiune politică, este vorba despre un drept pe care opoziţia l-a aplicat, de a depune o moţiune simplă. Eu mă bucur pentru că am reuşit de la tribuna Parlamentului să argumentez activitatea mea din ultimele trei luni şi activitatea Guvernului de la preluarea guvernării pe program de guvernare pe zona de sănătate. A fost un exerciţiu democratic, nu l-am considerat deloc deranjant, dimpotrivă, cred că este în regulă să trecem prin astfel de lucruri”, a declarat Sorina Pintea.

Moţiunea simplă a fost depusă de PNL şi iniţial a fost returnată iniţiatorilor pentru a fi refăcută, deoarece titlul moţiunii se referea la doi miniştri.

”Titlul s-a adresat către doi miniştri – Sănătate şi Muncă -, ori legislaţia spune foarte clar: o moţiune simplă este adresată către un singur ministru”, a declarat atunci secretarul Camerei Georgian Pop (PSD).

PNL a anunţat în 23 aprilie că a depus moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, intitulată “PNL solicită lui Liviu Dragnea demiterea ministrului Sănătăţii! De mână cu ministrul Muncii”. Iniţiatorii spuneau că moţiunea reprezintă “strigătul de disperare al milioanelor de pacienţi şi al sutelor de mii de angajaţi din sectorul sanitar din România”.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă