Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Moțiunea împotriva lui Toader a fost respinsă

Camera Deputaților a respins moțiunea simplă depusă de PNL și USR, în care se cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu 99 voturi "pentru", 171 "împotrivă" și 5 abțineri.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 31.10.2018 - 12:43

Rezultatul votului a fost primit cu aplauze.

Moțiunea se intitula "Ministrul Justiției, un ministru de nota 4" și prezenta 20 de puncte prin care Toader era "evaluat", similar cu modul în care acesta a redactat rapoartele de evaluare pentru propunerile de revocare din funcție în cazul Laurei Codruța Kovesi și lui Augustin Lazăr.

Adoptarea unei moțiuni simple nu atrage după sine demisia și demiterea ministrului vizat de moțiune.

Documentul prin care Opoziția îi cere demisia ministrului Justiției spune că Tudorel Toader este vinovat de faptul că ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai îndepărtat pentru români.

În moțiune se mai arată că ministrul Justiției este „un simplu instrument” în mâna celor deranjați de justiția independentă. PNL și USR îl acuză pe Toader că a „promovat politizarea justiției”.

De asemenea, ministrul Justiției este acuzat că a încălcat legea prin OUG pe Legile Justiției, că le-a făcut infractorilor „un cadou” și că a întors România în perioada Năstase-Stănoiu.

Ministrul a afirmat marți în parlament, în cadrul dezbaterilor pe marginea moțiunii, că ministerul Justiției își propune o "revenire la normalitate", care presupune reducerea achitărilor și recuperarea prejudiciilor. El se întreabă dacă o despăgubire de 2.000-3000 de euro la CEDO "compensează suferință morală poate și fizică, este un act absolut intolerabil în statul de drept". Ministrul a afirmat că niciun procuror sau judecător nu a recunoscut că a greșit.

Comentarii