10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăMoțiunea de cenzură va fi citită joi, de la ora 12:00

Moțiunea de cenzură va fi citită joi, de la ora 12:00

Cu toate că moțiunea va fi citită joi, votul prin care Guvernul Orban ar putea fi demis va fi programat, cel mai probabil, pentru luna septembrie.

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii PSD au depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. „Astăzi am depus moţiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”, a declarat Ciolacu.

În cazul în care moţiunea de cenzură va trece de Parlament, Ciolacu a anunțat că rămâne adeptul ideii unui guvern de uniune naţională, dar a amintit că acesta este atributul şefului statului. „Şi repet, eu respect Constituţia, în comparaţie cu alte instituţii şi persoane publice. Aşteptăm decizia, dacă moţiunea va trece, decizia preşedintelui. Am fost cu această propunere, dacă vă amintiţi, la preşedintele României, când a fost învestit Guvernul Orban 2 şi cred că a greşit preşedintele în acel moment şi nu a pus un guvern de uniune naţională. Lucrurile ar fi arătat cu totul şi cu totul altfel acum în România şi am fi avut un guvern cu credibilitate”, a afirmat liderul PSD.

Conform documentului intitulat „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată”, reprezentanţii executivului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus.

„Raportul recent al Curţii de Conturi privind cheltuielile publice în timpul stării de urgenţă a scos la iveală tunurile financiare incredibile date de guvernanţi sub paravanul pandemiei. Raportul Curţii de Conturi, pe care preşedintele Iohannis şi premierul Orban se fac acum că nu-l văd, ca şi cum nu ar fi existat niciodată, ne dezvăluie cea mai mare fraudă guvernamentală din ultimii 30 de ani. Este de-a dreptul revoltător! În timp ce le spuneau românilor să stea în casă în starea de urgenţă, cei din guvern prăduiau fără nicio jenă bugetul statului, cu măşti neconforme, cumpărate pe şpăgi uriaşe, la suprapreţ, cu plăţi ilegale pentru produse şi servicii nelivrate, cu achiziţii frauduloase prin care s-a drenat banul public către firmele clientelare de partid şi către sediile de campanie ale PNL”, precizează textul moțiunii de cenzură depusă de PSD.

„Hoţia începe să iasă la suprafaţă din aproape toate achiziţiile făcute de Guvern în această perioadă. Pandemia a fost transformată într-o pande-mită generalizată! Corupţia şi spaga au ajuns până în Cancelaria Premierului. Printre cei care au dat şpăgi de sute milioane de euro se află şi omul de încredere al lui Ludovic Orban, care tace culpabil când e întrebat dacă a avut discuţii cu acea persoană în timpul pandemiei”, menționează textul moțiunii de cenzură.

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă