12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăMoțiune simplă PSD: „Guvernul PNL după Grindă se cunoaște!”

Moțiune simplă PSD: „Guvernul PNL după Grindă se cunoaște!”

Ministrul este ironizat de social-democrați prin titulatura de „Grindă” atribuită după ce Ion Ștefan s-a bâlbâit în explicații atunci când a fost chestionat cu privire la datele contradictorii din declarația de avere, legate de suprafața unui imobil deținut în Focșani.

PSD îi cere demisia ministrului și îl acuză de fals în acte publice după ce a anunțat într-o declarație de avere că imobilul are o suprafață de 524 metri pătraţi, iar într-alta cu aproape 400 metri pătrați mai mult.

Prin moțiunea simplă ce va va fi dezbătută astăzi în Camera Deputaților, Ion Ștefan este arătat cu degetul de PSD și în ceea ce privește re-organizarea Direcției de integritate și anticorupție a ministerului.

“De la o direcţie cu zeci de angajaţi responsabili cu implementarea Strategiei Naţionale Anticoruptie, atât în cadrul instituţiei, cât şi la nivelul întregii administraţii publice din România, structura de anticorupţie a MLPDA s-a transformat într-un firav compartiment cu una sau două persoane angajate! Astfel cei responsabili cu integritatea şi anticorupţia au devenit doar nişte umili subordonaţi ai şefilor numiţi politic de ministrul Ion Ştefan. Tocmai în acest sector, unde se derulează peste 15.000 de proiecte de lucrări publice, finanţate din bani publici, româneşti sau europeni, PNL şi ministrul „Grindă” au găsit de cuviinţă să reducă la minim personalul şi resursele anticorupţie.”, scrie în moțiunea simplă depusă.

Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă