10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăMoțiune. Orban, către PSD şi ALDE: Aveţi şansa să vă reparaţi imaginea...

Moțiune. Orban, către PSD şi ALDE: Aveţi şansa să vă reparaţi imaginea publică

“Partidul Naţional Liberal, imediat după alegerile europarlamentare, a decis să transpună în fapt voinţa clară exprimată de cetăţenii români la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European şi la referendumul convocat de preşedintele României. Am demarat procedura moţiunii de cenzură încă din prima săptămână şi ne-am angajat în negocieri cu toate grupurile parlamentare, iar acolo unde nu am putut discuta cu grupuri parlamentare am purtat negocieri individuale cu parlamentari din zona guvernamentală, respectiv din ALDE şi din PSD. Până la momentul votului, aceste discuţii şi negocieri vor continua şi vom cuantifica la vot câte voturi efective va avea moţiunea de cenzură. În ceea ce ne priveşte pe noi, avem conştiinţa datoriei împlinite, am făcut tot ce depinde de noi pentru a determina ca moţiunea de cenzură să fie sprijinită de un număr cât mai mare de parlamentari”, a afirmat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El le-a transmis parlamentarilor PSD şi ALDE că au şansa să se reabiliteze în faţa cetăţenilor români, votând moţiunea de cenzură.

“Le mai adresez, chiar dacă la discuţiile individuale am spus aceste lucruri parlamentarilor PSD şi ALDE cu care am vorbit, le mai adresez public încă un îndemn: aveţi două variante, să vă încetaţi cariera politică, rămânând complicii acestui regim toxic pentru România sau aveţi şansa de a va reabilita în faţa cetăţenilor români, votând moţiunea de cenzură. Parlamentarii PSD şi parlamentarii ALDE trebuie să înţeleagă încă o dată că românii vor altă guvernare, că românii nu mai acceptă această coaliţie la putere şi că este în puterea fiecăruia dintre ei să decidă că voinţa românilor să fie transpusă în fapt”, a adăugat Ludovic Orban.

Liderul liberal a mai susţinut că “orice parlamentar ALDE sau PSD care va vota moţiunea de cenzură va avea şansa să-şi repare imaginea publică, să se debaraseze de ultimii doi ani jumătate în care au fost complicii unui regim ticălos şi să poată să îşi continue cariera politică, fie în partidul din care fac parte, fie în altă formaţiune politică”.

“Depinde de conştiinţa individuală a fiecărui parlamentar dacă va ţine cont de ceea ce vor românii sau dacă va rămâne sluga unui regim care face rău”, a adăugat Orban.

El a spus că a avut discuţii cu parlamentari PSD legate de prezenţa la vot.

“Vom vedea efectiv pentru că, din nou, se aplică acest sistem brevetat prin care se interzice dreptul de votare a parlamentarului la o moţiune de cenzură şi asta reflectă neîncrederea pe care o are atât conducerea PSD, cât şi conducerea ALDE în proprii parlamentari”, a spus Orban, care nu a avansat nicio cifră în privinţa numărului de voturi la moţiunea de cenzură.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă