Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Monica Macovei, e-mail privat lui Frans Timmermans cu măsuri împotriva lui Liviu Dragnea

Monica Macovei a trimis un e-mail prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în care i-a relatat că președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, duminică seara, Guvernului să verifice modul de finanțare al anumitor site-uri de presă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.10.2018 - 09:41

Timmermans i-a răspuns public lui Macovei și a anunțat că el și Comisia Europeană nu vor lua nicio măsură până când nu va fi dată o lege în acest sens.

”Doamna Macovei, mi-ați dat un e-mail despre ce a spus domnul Dragnea despre independența mass-media. Ce ar înseamna să reacționăm la tot ce spun politicienii? Să vedem dacă e o propunere concretă. Nu consider că trebuie să deschidem un dosar pentru independența presei.”, a precizat Timmermans.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a vorbit și despre neimplementarea directivei combateri spălării banilor.

”Directiva combaterii spălării banilor. România a ajuns în fața instanței pentru lipsa transpunerii. Pregătim raportul MCV și vom enumera aceste elemente. Este clar că e vorba de sistemul judiciar și organizarea sa, procedura de demitere a procurorului DNA. Am menționat că președintele nu a vrut să o demită, dar CCR a decis că ea trebuie să fie demisă. Nu am criticat deciziile Curții. Sunt lucruri foarte concrete pe care trebuie să le discutăm.”, a precizat liderul european.

Cât privește referendumul pentru redefinirea familiei, Timmermans a recunoscut că UE nu se poate implica.

”UE nu are competențe în acest domeniu, dreptul familiei e de competența statelor membre. Nu vreau ca valorile familiei să fie transformate în arme pentru a justifica homofobia sau alte tipuri de familie. Nu pot eu să decid dacă un stat dă posibilitatea cuplurilor de același sex să se căsătorească. Țara mea a fost prima care a legiferat căsătoriile homosexuale. Nu trebuie să hrănim unul dintre demonii noștri cei mai întunecați, ura față de minoritățile sexuale.”, a adăugat acesta.

Comentarii