Mona Pivniceru

Mona Pivniceru a demisionat de la Ministerul Justţiei pentru că i s-au impus procurorii - şefi

Adrian Toni Neacşu, fost membru CSM, în prezent avocat, susţine că, în martie 2013, Mona Pivniceru a demisionat din funcţia de ministru al Justiţiei pentru că i s-a impus pe cine să numească la vârful Parchetelor.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 20:26

Mona Pivniceru a fost ministru al Justiţiei în perioada 2012 - 2013, mai puţin de un an de zile, în cadrul Guvernului Ponta.

Fostul membru CSM Adrian Toni Neacşu a dezvăluit, miercuri, într-o postare pe Internet, că SRI ar fi avut imixtiuni în activitatea ministrului Mona Pivniceru.

"Sunt în măsură să confirm şi eu că demisia Monei Pivniceru, în martie 2013, a avut loc exact în condiţiile în care i se impuseseră acele numiri la vârful parchetelor. Mutările veniseră în plic, dar acum aflu exact de unde. În plus, aceste numiri fuseseră acceptate deja, în aceleaşi conditii neguroase, de secţia de procurori a CSM şi preşedintele CSM de atunci. Cea mai mare greşeală a celor din CSM care ne-am opus atunci acestui troc imund a fost că nu am acceptat să ieşim public şi să denunţăm abuzul, pe considerentul că astfel am vulnerabiliza consiliul şi sistemul judiciar. Implicarea brutală a SRI in activitatea CSM de atunci a dus la 2 plângeri la Comisia de control din Parlament, una a unui fost preşedinte CSM, alta a mea, îngropate rapid. Era prea devreme, pesemne", a scris Adrian Toni Neacşu pe Facebook.

Precizările lui Neacşu vin după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că directorul SRI ar fi fost cel care a impus-o pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA.

"La un moment dat Victor a scos o hârtie din buzunar, destul de mototolită, pe care erau scrise trei nume: Bica, Kovesi şi Niţu. (..) El a spus că aşa a negociat George Maior cu Băsescu, parcă a zis şi de doamna Udrea. L-am întrebat dacă a vorbit şi cu Crin, iar el nu a fost de acord", a precizat Dragnea, marţi seara, la Antena 3.

Comentarii