19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăMoment Național de Reculegere la Viscri, în memoria Reginei

Moment Național de Reculegere la Viscri, în memoria Reginei

Un Moment Național de Reculegere se va desfășura la Viscri (județul Brașov), în memoria Reginei Elisabeta a II-a, a anunțat Ambasada Regatului Unit în România.

Evenimentul are loc duminică, 18 septembrie 2022, la ora 20 (ora României). Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, va fi prezent în satul Viscri, în incinta binecunoscutei „Case Albastre”. Aceasta este locuința deținută de actualul suveran, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea. Alături de ambasadorul Regatului Unit, în casa de la Viscri se vor afla membri ai comunitații dornici să aducă un ultim omagiu Majestății Sale Reginei Elisabeta a II-a.

Regele Charles al III-lea nu se va afla duminică în România. Duminică, 18 septembrie, este ziua dinaintea Funeraliilor de Stat ale Reginei. În seara de duminică, guvernul britanic a invitat publicul să participe la un Moment Național de Reculegere pentru a reflecta asupra vieții și moștenirii Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a murit la data de 8 septembrie, la Castelul Balmoral din Scoția. Regina a trăit 96 de ani și a domnit 70 de ani. Funeraliile Reginei Elisabeta se desfășoară luni la Westminster Abbey din Londra. Din România, la acest eveniment participă președintele Klaus Iohannis. El se află în Marea Britanie încă din ziua de duminică, 18 septembrie. De asemenea, la funeraliile de la Londra va participa un reprezentant al Casei Regale a României.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Compania de RCA a statului promisă de un an nu este nici acum înființată

După falimentul Euroins din martie 2023, ASF promitea măsuri mai dure pentru jucătorii din piață și înființarea unei companii românești de stat care să...
Ultima oră
Pe aceeași temă