Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Moldova Nouă - primul oraș din România unde s-a aprobat reluarea alegerilor locale

În orașul Moldova Nouă din Caraș - Severin, Biroul Electoral Central a aprobat cererea de reluare a alegerilor locale.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.10.2020 - 18:16

În orașul Moldova Nouă (15.000 de locuitori) din județul Caraș Severin, Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor pentru funcţia de primar.

Alegerile locale vor organizate din nou la data de 11 octombrie, a anunțat BEC. 

De asemenea, tot prin decizia BEC, a fost anulată candidatura la funcția de primar a lui Adrian Constantin Torma, candidat din partea Alianţei PSD - Pro România, care, de altfel, este și primar în funcție. Dacă alegerile nu erau anulate, ar fi fost declarat câștigător tot Constantin Torma.

Acestuia i s-a anulat candidatura întrucât BEC a decis că unele documente din dosarul lui de candidatură nu erau regulamentare - nu aveau toate semnăturile necesare.

Aceste decizii au fost luată în urma contestaţiei depuse de PNL, filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă, care a reclamat grave erori în completarea proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării, precum şi mai multe incidente în unele secţii de votare.

Adrian Constantin Torma a declarat că va contesta în Justiție decizia BEC și că el a câștigat alegerile cu 107 voturi în plus față de următorul clasat.

Comentarii