13.1 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăPoliticăMoldova Nouă - primul oraș din România unde s-a aprobat reluarea alegerilor...

Moldova Nouă – primul oraș din România unde s-a aprobat reluarea alegerilor locale

În orașul Moldova Nouă (15.000 de locuitori) din județul Caraș Severin, Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor pentru funcţia de primar.

Alegerile locale vor organizate din nou la data de 11 octombrie, a anunțat BEC. 

De asemenea, tot prin decizia BEC, a fost anulată candidatura la funcția de primar a lui Adrian Constantin Torma, candidat din partea Alianţei PSD – Pro România, care, de altfel, este și primar în funcție. Dacă alegerile nu erau anulate, ar fi fost declarat câștigător tot Constantin Torma.

Acestuia i s-a anulat candidatura întrucât BEC a decis că unele documente din dosarul lui de candidatură nu erau regulamentare – nu aveau toate semnăturile necesare.

Aceste decizii au fost luată în urma contestaţiei depuse de PNL, filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă, care a reclamat grave erori în completarea proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării, precum şi mai multe incidente în unele secţii de votare.

Adrian Constantin Torma a declarat că va contesta în Justiție decizia BEC și că el a câștigat alegerile cu 107 voturi în plus față de următorul clasat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bucureşti, printre oraşele europene cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor

Bucureşti este unul dintre oraşele din Europa cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor şi cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilităţii achiziţionării acestora, potrivit datelor...

Comisia Europeană prezintă cele mai puternice computere din UE

Comisia Europeană anunță punerea în funcțiune, în Spania, a unui nou supercomputer și prezintă, în acest context, o listă cu cele mai puternice computere...

Reprezentanții Comisiei Europene, în vizită la București. Discuții despre situația fiscală a României, cererea de plată numărul 3

Reprezentanții Comisiei Europene derulează o vizită la București în perioada 18-21 martie, iar discuțiile se axează pe situația fiscală a României, cererea de plată...
Ultima oră
Pe aceeași temă