20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăMoise Guran: „Este normal să mă critcați”

Moise Guran: „Este normal să mă critcați”

Guran a explicat de ce a ales USR și nu PLUS.

„Aceste două partide sunt percepute de public ca unul singuri, în dorința de a face ceva pentru România. Sunt două generații, noi cei de la Revoluție care am tot eșuat să schimbăm ceva pentru țara noastră și am eșuat până când am primit un ajutor de la generația următoare. Vreau să răspund acestei mâini întinse de generația următoare”, a spus el.

  
El a spus că intrarea în politică nu a fost o decizie ușoară.

„A trebuit să aleg între etică și deontologie. Nu a fost o alegere ușoară, nu a fost o alegere pe care am dorit-o. Nu cred că am lăsat vreodată cuiva impresia că nu-mi place meseria mea sau că nu-mi merge bine în meseria mea de jurnalist. Din contră. Toate postările și comentariile mele la adresa celor care au făcut acest pas anterior au fost extrem de dure. E normal ca dvs, foștii mei colegi, să criticați acest pas. Este ceea ce trebuie să faceți”, a spus el.

Guran a răspuns și criticilor care i-au fost aduse de Centrul pentru Jurnalism Independent pentru că a lucrat cu USR și PLUS încă din 2018.

„Hai să lămurim încă ceva, pentru că părinții mei au înțeles de la televizor că aș fi primit bani de la cineva pentru a lucra sau că acum aș fi primit bani să intru în politică. Aceste lucruri sunt aberante. Nu am luat bani de la nimeni nici atunci, nici acum. Să fii politician nu e o meserie. Meserie e aia pe care o faci tu, atunci când lucrezi. Să te implici în viața politică și în decizii – asta e un lucru care poate fi considerat o meserie dacă asta ai făcut toată viața ta, dar nu în altă situație”, a spus Moise Guran.

„Am făcut dezbateri cu ei, pe ideile lor, le-am explicat ce se întâmplă dacă. Am spus public lucruri, am precizat că le știu programele, i-am criticat că nu au făcut uz de ele. Nu am lucrat la campanii electorale, ci la programe”, a mai spus el.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă