Modificări surpriză la alegerile locale. Vezi cine are voie să participe în secțiile de votare

Biroul Electoral Central a decis ca anumite persoane să poată asista la operațiunile ce au loc în secțiile de votare la alegerile locale din 27 septembrie.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2020 - 09:34

Biroul Electoral Central a anunțat că la toate operațiunile desfășurate în secțiile de votare la alegerile locale din 27 septembrie pot participa și delegați ai partidelor care nu au reprezentanți în acele secții de votare.

„La toate operaţiunile efectuate de birourile lectorale ale secţiilor de votare pot asista delegaţi ai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare.”, a decis BEC.

Pentru a putea participa la aceste operațiuni, conducerile organizațiilor județene ale formațiunilor politice fără reprezentanți în secțiile de vot trebuie să solicite în scris acreditarea delegațiilor, cereri ce se depun la Birourile Electorale de Circumscripție de sector, municipală, orășenească sau comunală.

„Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare pot nominaliza pentru o secţie de votare un singur reprezentant. Documentul de acreditare permite titularului să asiste la operaţiunile electorale din ziua votării, începând cu ora 6.00, şi terminând cu momentul încheierii şi semnării procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă.”, a făcut precizări BEC.

Comentarii