19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăUPDATE Miting de amploare, anunțat pentru sâmbătă seara în București. Jandarmeria face...

UPDATE Miting de amploare, anunțat pentru sâmbătă seara în București. Jandarmeria face apel la calm

UPDATE ora 21:35: Lumea a început să plece. La Palatul Parlamentului au mai rămas în jur de 2.000 de persoane.

UPDATE ora 20:30: Sunt în jur de 60.000 de oameni care vor să ajungă în Piața Constituției. Unii dintre ei au ajuns în fața Palatului Parlamentului, dar șirurile de protestatari se întind până la Piața Unirii. Jandarmii, inclusiv călare, și forțele de ordine în general au făcut un pas în spate, după ce i-au însoțit pe protestatari pe drumul dintre Piața Universității până la Piața Unirii.

UPDATE ora 19.20: Jandarmeria precizează că au fost reținute mai multe persoane care aveau asupra lor arme albe. Digi 24 informează că sunt 20.000 de persoane în Piața Universității. La HotNews.ro, numărul protestatarilor s-a dublat în 12 minute, de la 20.000 la 40.000.

UPDATE ora 19.00: Sunt aproximativ 15.000 de persoane în Piața Universității. Au apărut și scutierii, dar și jandarmii călare. Sunt proteste și în alte orașe din țară: Timișoara, Cluj, Iași, Brașov, Sibiu.

UPDATE ora 18.45: Aproximativ 12.000 de persoane protestează în Piața Universității. Câteva sute de persoane protestează și la Iași. Fostul ministru Vlad Voiculescu dă interviuri din mulțime.

UPDATE 18.40: Digi 24 anunță că sunt 10.000 de persoane în Piața Universității din Capitală. 3000 de persoane protestează în Piața Victoriei din Timișoara.

UPDATE ora 18.35: Jandarmii permit oamenilor să iasă de la metrou. Sunt aproximativ 7000 de persoane în Piață, potrivit site-ului stiripesurse.ro.

Zeci de oameni veniţi din ţară, dar şi unii care i-au aşteptat în zona de nord a Capitalei, mărşăluiesc sâmbătă după amiază prin Bucureşti, iar cei prezenţi au făcut o oprire la sediul PSD.

Jandarmeria Română a transmis, în ultimele ore, mai multe mesaje pe pagina de Facebook, îndemnând participanţii la calm. “#Participi la o adunare publică? Tu știai că jandarmii sunt #obligaţi prin lege să intervină în cazul în care manifestaţia îşi pierde caracterul paşnic, se tulbură grav ordinea publică, se pune în pericol viaţa, integritatea corporală a cetăţenilor sau există ameninţări cu devastări ori distrugeri de clădiri şi alte bunuri de interes public sau privat. #Siguranţa_ta_ne_preocupă!”.

“#Participi însoţit de copii la adunări publice? Ţine minte! #Supraveghează-i permanent pe cei mici şi îndepărtează-te de persoanele sau grupurile violente ori care instigă. #Siguranţa_ta_ne_preocupă”, sunt mesajele postate pe pagina Jandarmeriei.

În contextul

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă