Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mircea Titus Dobre îi cere demisia actualului ministru al Turismului, Bogdan Trif

Fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre, în prezent membru al Pro România, îi cere demisia actualului ministru de resort, Bogdan Trif, pe care îl numeşte ”incompetent” şi acuză că a blocat Programul de Guvernare şi că a înfiinţat peste 56 de posturi nejustificate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.06.2018 - 13:46

”La plecarea mea de la conducerea Ministerului Turismului mi-am prezentat bilanţul activităţii, care poate fi oricând verificat. Astăzi, la cinci luni de la înlocuirea mea, toate realizările unui an de muncă au fost distruse, iar #ministrulzero #BogdanTrif se poate lăuda cu următoarele cifre: 5 luni, 56 de posturi publice inutile, înfiinţate pentru clientelă, 1 subsecretar de stat, 1 articol din Constituţie încălcat, 2 articole din Regulamentul Camerei Deputaţilor încălcate, 3 legi blocate!”, scrie Mircea Titus Dobre, într-o postare pe contul de Facebook.

Acesta afirmă că actualul ministru, Bogdan Trif, a blocat proiectul de Hotărâre de Guvern privind înfiinţarea Fondului de Garantare a Pachetului de servicii turistice, ”cu toate că exista Legea 277/2017”, şi că a blocat Legea Turismului, ”nefiind în stare, în cinci luni, să obţină avizele pentru a prezenta proiectul de lege în Guvern”.

”Îi cer incompetentului #BogdanTrif demisia din funcţia de ministru al Turismului, pentru încălcarea legii şi nerespectarea Programului de Guvernare”, scrie Dobre.

Acesta îl acuză pe Trif că acţiunile sale au distrus toate şansele de a reforma în folosul industriei legislaţia.

”A blocat, timp de cinci luni, Ordonanţa 15/2017 privind înfiinţarea OMD-urilor şi a birourilor de promovare externă, cerând retrimiterea acestei ordonanţe la Comisia pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, fără nicio justificare şi, astfel, prin încălcarea legii (nerespectarea art.70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor). Îi cer demisia deoarece a încălcat art. 111, alin. 2 din Constituţia României şi art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, prin refuzul de a se prezenta la sedinţa Comisiei pentru Industrii şi Servicii din luna mai, la solicitarea preşedintelui acesteia”, adaugă Dobre.

Fostul şef de la Turism mai spune că îi cere demisia lui Trif pentru proiectul de reorganizare a Ministerului Turismului, ”prin înfiinţarea a peste 56 de posturi publice nejustificate în organigrama Ministerului, plus un subsecretar de stat, în condiţiile în care, #BogdanTrif ,timp de cinci luni, nu a făcut nimic în afară de a bloca Programul de Guvernare”.

Mircea Titus Dobre mai precizează că la rectificarea bugetară din vară Trif va trebui sa ceară bani Ministerului Finanţelor Publice pentru toate posturile publice nou înfiinţate.

Comentarii