15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăMircea Titus Dobre îi cere demisia actualului ministru al Turismului, Bogdan Trif

Mircea Titus Dobre îi cere demisia actualului ministru al Turismului, Bogdan Trif

”La plecarea mea de la conducerea Ministerului Turismului mi-am prezentat bilanţul activităţii, care poate fi oricând verificat. Astăzi, la cinci luni de la înlocuirea mea, toate realizările unui an de muncă au fost distruse, iar #ministrulzero #BogdanTrif se poate lăuda cu următoarele cifre: 5 luni, 56 de posturi publice inutile, înfiinţate pentru clientelă, 1 subsecretar de stat, 1 articol din Constituţie încălcat, 2 articole din Regulamentul Camerei Deputaţilor încălcate, 3 legi blocate!”, scrie Mircea Titus Dobre, într-o postare pe contul de Facebook.

Acesta afirmă că actualul ministru, Bogdan Trif, a blocat proiectul de Hotărâre de Guvern privind înfiinţarea Fondului de Garantare a Pachetului de servicii turistice, ”cu toate că exista Legea 277/2017”, şi că a blocat Legea Turismului, ”nefiind în stare, în cinci luni, să obţină avizele pentru a prezenta proiectul de lege în Guvern”.

”Îi cer incompetentului #BogdanTrif demisia din funcţia de ministru al Turismului, pentru încălcarea legii şi nerespectarea Programului de Guvernare”, scrie Dobre.

Acesta îl acuză pe Trif că acţiunile sale au distrus toate şansele de a reforma în folosul industriei legislaţia.

”A blocat, timp de cinci luni, Ordonanţa 15/2017 privind înfiinţarea OMD-urilor şi a birourilor de promovare externă, cerând retrimiterea acestei ordonanţe la Comisia pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, fără nicio justificare şi, astfel, prin încălcarea legii (nerespectarea art.70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor). Îi cer demisia deoarece a încălcat art. 111, alin. 2 din Constituţia României şi art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, prin refuzul de a se prezenta la sedinţa Comisiei pentru Industrii şi Servicii din luna mai, la solicitarea preşedintelui acesteia”, adaugă Dobre.

Fostul şef de la Turism mai spune că îi cere demisia lui Trif pentru proiectul de reorganizare a Ministerului Turismului, ”prin înfiinţarea a peste 56 de posturi publice nejustificate în organigrama Ministerului, plus un subsecretar de stat, în condiţiile în care, #BogdanTrif ,timp de cinci luni, nu a făcut nimic în afară de a bloca Programul de Guvernare”.

Mircea Titus Dobre mai precizează că la rectificarea bugetară din vară Trif va trebui sa ceară bani Ministerului Finanţelor Publice pentru toate posturile publice nou înfiinţate.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă