14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăMircea Diaconu, despre o nouă candidatură: Nu am luat încă o decizie

Mircea Diaconu, despre o nouă candidatură: Nu am luat încă o decizie

“E complicat pentru mine ce o să fac mai departe, dacă ar merita să continuu o construcţie sau, mă rog, relaţiile, contactele pe care le am acolo să continuu să le fructific. E ceva ce mă nelinişteşte, că ar fi simplu să zic: gata, se termină anul viitor şi acolo e Delta, peştele în apă, undiţa la mine în mână şi ne simţim bine. Nu, următorul mandat din 2019 încolo va fi foarte important, pentru că Uniunea Europeană se reformează, se modifică, se umblă la tratate, pentru că au fost crize în care nu ne-am comportat ca o Europă. (…) Nu am luat (o decizie – n.r.), că nu pot, încă”, a spus Diaconu, citat de Agerpres.

Întrebat cum i s-a părut actualul mandat de eurodeputat, Diaconu a răspuns că a fost o experienţă utilă, chiar dacă “în mare parte” nu i-a plăcut.

“În mare parte, nu mi-a plăcut, în foarte importantă parte, a fost utilă şi ca experienţă, şi ca utilitate, şi în câteva împrejurări am mulţumit lui Dumnezeu că am fost acolo, că eram acolo în clipa în care trebuia să fiu acolo – şi a fost extrem de important să fiu acolo în cel puţin trei momente”, a spus Diaconu.

Eurodeputatul independent Mircea Diaconu a început un nou tur al României în data de 4 mai, propunându-şi să comunice cu cetăţenii şi să îşi prezinte raportul de activitate.

Acest turneu prin ţară se va încheia în data de 9 iunie, la Constanţa, când Mircea Diaconu a anunţat că va lansa propriul său proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, un proiect “de tip patrimonial”.

Întrebat în martie, dacă va mai candida, politicianul a spus că nu. „Nu, nu voi candida. Cine a spus asta? Nu mă împingeți pe scări, nu mă las împins. Un singur lucru pot să vă spun: Faza în care sunt acuma, că mă gândesc pe toate părțile. Este extrem de greu și de complicat. Nici nu pot să zic: gata, bună ziua, mă duc la pescuit sau îmi văd de grădină, pentru că ar fi urât lucrul ăsta. Sunt persoane în care, la un moment dat, niște oameni își pun un fel de speranță ca într-o bancă. Un fel de schimb. (…) Dacă simt ceva în clipa asta, simt această presiune uriașă și responsabilitate. Dar în același timp nu sunt genul de om care să stea pe afară și vreau și eu o țară ca afară, dar o vreau pe asta. Nu o vreau pe cealaltă care este afară. Vreau acasă, corpul meu, sufletu meu vrea acasă, la ai mei. Când sosesc sunt fericit, când văd Aradul aș cânta. Mă simt bine acasă și nu mă simt bine afară. Dacă e nevoie să muncesc, că nu mă dau la o parte, aș vrea acasă și nu afară. (…) Vreau să muncesc acasă, dacă e muncit ceva”, spunea Mircea Diaconu.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă