11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Tudorel Toader va da explicații la Senat pe tema modificărilor la...

Ministrul Tudorel Toader va da explicații la Senat pe tema modificărilor la legile Justiției

„A fost o solicitare a liberalilor depusă de săptămâna trecută. S-a aprobat ca domnul Tudorel Toader să fie invitat la Parlament, la Ora ministrului, joi, 3 mai, la ora 12,00, dacă nu e plecat din ţară sau dacă nu are şedinţă de Guvern în aceeaşi zi”, a afirmat Mihai Goţiu, viceliderul grupului USR din Senat.

Decizia Comitetului liderilor grupurilor parlamentare va fi supusă aprobării plenului Senatului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat pe 11 aprilie că liberalii au decis să îl convoace pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la dezbaterea „Ora Guvernului”, la Senat, în contextul raportului Grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei.

Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a făcut public, în urmă cu aproape două săptămâni, Raportul referitor la România, în care îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi cu privire la amendamentele propuse la legislaţia penală.

Ministrul Justiției nu a făcut, la momentul respectiv, comentarii pe marginea concluziilor GRECO.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat însă că probabil cei care au modificat legile justiţiei nu au explicat bine ce au făcut, ori cei de la GRECO nu au înţeles, clarificările urmând să fie formulate într-o altă manieră.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă