Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tudorel Toader (Foto: Arhivă)

Ministrul Tudorel Toader va da explicații la Senat pe tema modificărilor la legile Justiției

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a aprobat, luni, solicitarea PNL de a-l invita pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la „Ora ministrului” la Senat, pe 3 mai, la ora 12,00, informează Digi 24.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2018 - 18:21

„A fost o solicitare a liberalilor depusă de săptămâna trecută. S-a aprobat ca domnul Tudorel Toader să fie invitat la Parlament, la Ora ministrului, joi, 3 mai, la ora 12,00, dacă nu e plecat din ţară sau dacă nu are şedinţă de Guvern în aceeaşi zi”, a afirmat Mihai Goţiu, viceliderul grupului USR din Senat.

Decizia Comitetului liderilor grupurilor parlamentare va fi supusă aprobării plenului Senatului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat pe 11 aprilie că liberalii au decis să îl convoace pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la dezbaterea „Ora Guvernului”, la Senat, în contextul raportului Grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei.

Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a făcut public, în urmă cu aproape două săptămâni, Raportul referitor la România, în care îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi cu privire la amendamentele propuse la legislaţia penală.

Ministrul Justiției nu a făcut, la momentul respectiv, comentarii pe marginea concluziilor GRECO.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat însă că probabil cei care au modificat legile justiţiei nu au explicat bine ce au făcut, ori cei de la GRECO nu au înţeles, clarificările urmând să fie formulate într-o altă manieră.

Comentarii

loading...