Ministrul Transporturilor: Autostrada dintre Râșnov și Cristian chiar se va face!

Ministrul Transporturilor şi Narcis Neaga, au verificat stadiul lucrărilor la Autostrada Bucureşti - Braşov, Tronson Comarnic - Braşov, Lot 2: sector Predeal - Cristian + racord, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, remis sâmbătă, AGERPRES.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2019 - 15:24

În urma verificărilor la faţa locului, ministrul Răzvan Cuc a constatat o mobilizare corespunzătoare a antreprenorului, iar ritmul în care se realizează lucrările este unul susţinut: se lucrează de la 8 dimineaţă până seara, inclusiv în weekend. O serie dintre lucrări sunt deja realizate: a fost decopertată întreaga suprafaţă de teren, a fost stabilizat patul de fundare şi se lucrează la terasamente şi poduri.

"În ciuda tuturor scepticilor şi fricoşilor sau mai puţin fricoşi, contractul semnat de mine în 2017, Râşnov-Cristian, chiar se face. Am decis, astăzi, să fac o inspecţie pe şantierul Braşov - Râşnov, unde ştiţi că am deschis lucrările în urma cu două săptămâni şi vedeţi ca se lucrează. Este un proiect unde vom aplica o metoda nouă. Metoda pe care o aplicăm aici, o vom aplica şi pe Autostrada Transilvania pe secţiunea Biharia - Borş. Dăm bani suplimentari constructorului ca să lucreze în permanenţă", a spus ministrul, citat în comunicat.

El a arătat că societatea de construcţii s-a angajat să termine înainte de termenul din contract.

"De astăzi înainte o să fac aceasta comparaţie ca să nu se spună că sunt un adept al rezilierii contractelor, dar lucrurile au trenat foarte mult timp şi nimeni nu mai are răbdare. Dacă unii pot, şi ceilalţi trebuie să poată în egală măsură. (...) Dacă vremea ne va permite cu siguranţă la sfârşitul anului aceiaşi kilometri de autostradă vor fi finalizaţi şi vor fi deschişi traficului. Sunt bucuros să văd că anumiţi constructori, cu atât mai mult că sunt români, anticipează situaţiile din teren şi în loc să aştepte soluţii din partea statului, găsesc ei soluţii pentru blocajele pe care le întâmpină în executarea contractului.”, a mai spus Cuc.

Ministrul a reiterat faptul că infrastructura este extrem de importantă şi că nu mai acceptă niciun fel de tergiversare cu privire la construcţia infrastructurii din România.

Comentarii