Tudorel Toader

Ministrul Toader va anunța în termen foarte scurt decizia în cazul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seara, că va anunţa într-un termen foarte scurt decizia sa în legătură cu posibila revocare sau menţinerea în funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.12.2017 - 23:56

"Decizia nu poate fi decât una în limitele competenţelor legale. Competenţe legale care sunt partajate de data acesta. Ministrul Justiţiei poate să facă acea evaluare, să ajungă la o concluzie sau alta şi să propună mai departe revocarea sau menţinerea. Prin urmare, nu ministrul Justiţiei decide posibila revocare, competenţele sunt partajate între ministrul Justiţiei şi preşedintele republicii. Vă asigur că eu îmi voi îndeplini competenţele mele", a declarat ministrul Tudorel Toader la postul Antena 3.

Întrebat când va lua decizia în legătură cu şefa DNA, Toader a răspuns astfel: "CEDO vorbeşte de termen rezonabil, dar acolo e vorba de cauze. Eu vă pot spune într-un termen scurt sau foarte scurt".

Ministrul Justiţiei a mai fost întrebat dacă a luat decizia în "forul lui interior".

"Da. În procesul decizional sunt două momente, cel intern şi extern. Se spune că factorul intern, dacă nu este exteriorizat, nu produce efecte juridice. În momentul în care voi decide să trec la momentul al doilea, atunci voi ţine o conferinţă de presă la Ministerul Justiţiei. Vă voi invita. În egală măsură, voi invita deodată toate mijloacele media", a precizat ministrul Tudorel Toader.

Comentarii