Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Ministrul Toader a trimis la OECD scrisoarea în care îi cere explicații șefului structurii anticorupţie

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunţat, luni, că a transmis către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) scrisoarea în care cere explicații asupra declarațiilor lui Drago Kos.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2018 - 18:03

Scrisoarea ministrului Tudorel Toader este o reacție după ce Drago Kos, șeful structurii anticorupție din OECD, a criticat decizia CCR care îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să o demită pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, conform cererii emise de ministrul Tudorel Toader.

În scrisoarea sa către OECD, ministrul român al Justiției cere să i se spună dacă Drago Kos a făcut aceste declarații în nume propriu sau în numele Organizaţiei.

"Pentru a se clarifica dacă declaraţiile atribuite dlui Kos au fost făcute în nume personal sau în numele OECD, am transmis scrisoarea catre OECD !" a anunțat ministrul Justiţiei, luni, pe Facebook.

Ministrul Tudorel Toader afirmase încă de sâmbătă că va trimite către OECD o asemenea scrisoare.

"Ameninţări de la OECD, sau manipulări interne ? Luni dimineaţă,mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmaţiile dlui Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD, aşa cum acreditează titlul materialului întocmit de Ziare.com. Într-un articol publicat în data de 1 iunie, se afirmă faptul că în numele OECD, dl Drago Kos a făcut o serie de afirmaţii, de o mare gravitate, la adresa instanţei de contencios constituţional române. Totodată, aceeaşi publicatie, citează, atribuind aceleiaşi surse, de asemenea în numele OECD, afirmaţiile potrivit cărora ”Ministrul vostru al Justiţiei va învaţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare.”, anunțase Tudorel Toader, sâmbătă, pe Facebook.

În interviu, şeful structurii anticorupţie din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Drago Kos, este citat declarând că ”recenta decizie a CCR contravine în mod evident echilibrului puterilor în stat în ţara dvs şi independenţei sistemului judiciar”.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului, Klaus Iohannis, trebuie să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

 

Comentarii

loading...