Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Sănătății îl admonestează pe Iohannis: Să nu sacrificăm vieți pentru orgolii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, la Mamaia, că din cauza lipsei avizelor din CSAT pe rectificarea bugetară au apărut probleme cu aprovizionarea medicamentelor şi i-a transmis lui Klaus Iohannis că „nu e cazul să sacrificăm vieţi pentru nişte orgolii”.

Rl online 0 comentarii

31.08.2018 - 19:32

„În ultimele zile am dus o adevarată luptă cu cifrele şi îi mulţumesc domnului Teodorovici că mi-a dat nişte sugestii. Au fost nişte probleme legate de întârzierea rectificării. Nu vreau să critic pe nimeni, dar cred că nu e cazul să sacrificăm nişte vieţi pentru nişte orgolii. Am reuşit să rezolvăm problemele punctuale astfel încât să nu avem sincope în aprovizionarea cu medicamente pentru pacienţi”, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Şcoala de Vară a Organizaţiei de Femei a PSD care se desfăşoară la Mamaia, citată de Mediafax.

Sorina Pintea a mai subliniat că ultima perioadă a fost una grea, însă a încercat să aplice măsurile din programul de guvernare.

„A fost o perioadă grea, o perioadă în care am încercat ca măsurile pe care le-am luat la nivelul Ministerului Sănătăţii - măsuri de altfel cuprinse în programul de guvernare - să fie aplicabile repede, simplu şi aş vrea să amintesc doar câteva: prima şi cea mai importantă a fost majorarea salariilor din sistemul medical. (…) Medicii, asistenţii medicali, personalul medical de specialitate din sistemul sanitar a beneficiat de măsuri foarte foarte importante de majorări importante a salariilor. Bineînţeles, asta nu este suficient să asigurăm pacienţilor un serviciu medical de calitate, de aceea aceste majorări salariale sunt dublate de investiţii (…) şi aici vorbesc doar despre cele trei spitale regional”, a spus Pintea.

Ministrul a menţionat lansarea studiilor de fezabilitate pentru spitalele regioanale din Iaşi şi Cluj, anunţând că în 5 septembrie va merge la Craiova pentru lansarea studiului si aici.

„Introducem molecule noi pentru tratamentul pacienţilor - la şedinţa de Guvern din această săptămână am introdus încă două noi molecule - numărul acestora ajungând la 37, molecule necesare pentru tratamentul pacienţilor bolnavi de leucemie, cancer hepatită. Aceasta din urmă este o boală pe care România o tratează cu foarte mult success, suntem printre puţinele ţări din lume care tratează hepatita începând de la fibroza grad 1 până la fibroza grad 4 şi indiferent de gradul de fibroză, pentru pacienţii dializaţi sunt nişte paşi pe care i-am făcut şi nu ne vom opri aici”.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis convocarea CSAT pentru 4 septembrie, ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat pe 23 august că Guvernul a cerut convocarea de urgenţă a şedinţei CSAT pentru a putea adopta rectificarea bugetară, deoarece că preşedintele Klaus Iohannis ”nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp” să facă acest lucru.

„Rectificarea bugetară este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul şedinţei de astăzi (joi - n.r.). Din păcate, preşedintele României nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru analizarea şi avizarea primei rectificări bugetare din acest an, deşi proiectrul de află în dezbatere publică încă de pe data de 6 august”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei Executivului.

Ea afirmat că, în aceste condiţii, Guvernul a luat decizia de acere preşedintelui convocarea în regim de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Am prevăzut mai mulţi bani pentru sănătate, educaţie, administraţie locală, pentru acele domenii care au avut o bună execuţie bugetară, însă cu încadrarea de deficit bugetar de 2,97% din PIB”, a mai spus Dăncilă

Guvernul a trimis, pe 21 august, preşedintelui României, solicitarea de convocare în regim de urgenţă a şedinţei CSAT în vederea analizării şi avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Comentarii

loading...