6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Sănătății, după incendiul de la Institutul “Matei Balș”

Ministrul Sănătății, după incendiul de la Institutul “Matei Balș”

“O durere imensă asupra noastră astăzi, o nouă tragedie ce s-a întâmplat într-un spital din România. Sunt şi suntem alături de pacienţii şi familiile celor internaţi la ‘Matei Balş’. Transmitem condoleanţele noastre familiilor îndoliate şi vom pune în discuţie modul în care Guvernul poate veni în ajutorul acestora. Prioritatea mea ca ministru al Sănătăţii şi a echipei mele a fost de a cunoaşte starea pacienţilor care au fost afectaţi de acest incendiu şi de a ne asigura că toţi cei transferaţi de la Institutul ‘Matei Balş’ şi cei care au rămas în unitatea sanitară beneficiază de asistenţa medicală necesară şi tratament corespunzător. Toată echipa mea este în legătură directă cu cadrele medicale din unităţile sanitare unde au fost transferaţi pacienţii. Am desemnat deja un secretar de stat care împreună cu DSU va ţine legătura cu spitalele şi cu familiile pacienţilor”, a scris Voiculescu, pe Facebook.

Ministrul spune că Institutul “Matei Balş” este locul în care “mii de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 şi-au regăsit sănătatea în ultimele luni, cu eforturi semnificative din partea echipei de aici”.

“Institutul ‘Matei Balş’ este de asemenea unul dintre spitalele care au beneficiat de o finanţare robustă în ultimii ani. Până să vorbim despre sistemul de sănătate în ansamblu, trebuie să aflăm ce s-a întâmplat aici în această noapte. Există responsabilităţi şi responsabili. O anchetă a fost deja demarată, atât de Poliţie, cât şi de Corpul de control al premierului şi cel al Ministrului Sănătăţii. Nu suntem la primul incendiu într-un spital din România. Realitatea este că majoritatea covârşitoare a spitalelor noastre sunt pur şi simplu rezultatul subfinanţării cronice şi a achiziţiilor netransparente care au dus la un lung şir de improvizaţii făcute de personal tehnic puţin şi prost plătit. Avem nevoie de crearea condiţiilor pentru a aduce şi a păstra în sistem profesionişti – în spitale, la nivelul direcţiilor de sănătate publică şi la nivel central în Ministerul Sănătăţii, astfel încât investiţiile să fie făcute la timp şi cu cap, în interesul pacienţilor. Vom face asta. Voi face tot ce ţine de mine ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, susţine ministrul Sănătăţii. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă