Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Cătălin Predoiu

Ministrul Predoiu îl vrea prim-adjunct la Parchetul General pe Bogdan Licu

Ministerul Justiţiei a anunţat, ieri, rezultatele selecţiei pentru propunerile de numire în mai multe funcţii de conducere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA şi DIICOT.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

04.02.2020 - 10:42

Singurul procuror înscris la concursul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Bogdan Licu, a fost acceptat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru această funcție.

Conform procedurii legale, această decizie a ministrului Justiției trebuie să ajungă în zilele următoare la CSM, sub forma unei propuneri. După ce primește avizul CSM, propunerea avansată de ministrul Predoiu va fi trimisă președintelui României, Klaus Iohannis, care va avea ultimul cuvânt.

Bogdan Licu deține, în prezent, funcția de procuror general interimar al României. Din motive pe care el n-a dorit să le facă publice, Bogdan Licu nu și-a depus candidatura la concursul pentru postul de procuror general, ci doar la concursul pentru postul de prim-adjunct al procurorului general.

Tot prin decizii ale ministrului Justiției, procuroarea Mădălina Scarlat este propusă pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef al DNA.

Pentru funcţia de adjunct al procurorului general a fost propusă Maria Magdalena Militaru – singurul candidat care fusese admis la interviu și care, în prezent, este procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PICCJ, ministrul o propune pe procuroarea Adriana Denisa Cristodor.

Procurorul Cătălin Ranco Piţu este propus pentru funcţia de şef al Secţiei parchetelor militare de la PICCJ, iar pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef de la DIICOT a fost propusă procuroarea Oana Daniela Pâţu.

Pentru funcţiile de procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare Parchetul General, şef Secţia de combatere a corupţiei, respectiv şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, ministrul a decis să nu facă propuneri, “optându-se pentru respingerea candidaturilor şi organizarea unei noi proceduri de selecţie”, a anunțat Ministerul Justiției.

"Pentru posturile rămase astfel vacante în conformitate cu pct. 3 supra, precum şi pentru cele care ar putea rămâne vacante în urma deciziilor Preşedintelui României asupra propunerilor formulate de Ministrul Justiţiei, Ministerul Justiţiei va organiza o nouă procedura de selecţie la o dată ulterioară în cursul lunilor martie - aprilie 2020", a precizat, ieri, Ministerul Justiţiei.

Toate propunerile elaborate de ministrul Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. După obţinerea avizului CSM, ministrul Justiţiei va înainta propunerile preşedintelui României, care va lua deciziile finale și va semna decretul de numire în noile funcții.

Comentarii

loading...