19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSocialEducațieMinistrul Muncii, Marius Budăi, caută în continuare să se întâlnească cu liderii...

Ministrul Muncii, Marius Budăi, caută în continuare să se întâlnească cu liderii profesorilor aflați în grevă, nu sunt soluții momentan

Marius Budăi, ministrul Muncii a declarat că încă se caută soluții pentru a opri greva profesorilor. Și că există disponibilitate din partea Guvernului pentru a se întâlni cu oricine din educație, nu numai cu liderii.

„Este în sensul discutat de noi cu liderii din educație și la întâlniri la Guvern, dar și ieri, de la întâlnirea de la Ministerul Muncii, unde am apreciat împreună că am avut o discuție constructivă și în sensul găsirii unor soluții. Însă eu nu pot să trec peste o singură fază. Eu trebuie să amintesc mereu de ce suntem în situația asta.

Noi suntem în situația asta pentru că, și nu fac politica acum, dar un guvern strict de dreapta în anii 2020 și anii 2021 a pus legea salarizării pe paranteză. A trebuit să schimbăm coaliţia.

Am spus un guvern, strig de dreapta, îmi asum cuvintele, mi asum ceea ce spun și este adevărul, este adevărul. Nu mai vorbim și de pensionari, când în 2021 n-au primit nici ei niciun leu. Dar, erau închiși prin casă și supravegheat și fugăriți.

Suntem acum în această situație. Eu personal și noi PSD susținem solicitările domnilor din educație, susținem că trebuie să găsim o soluție care să fie și sustenabilă din punct de vedere economic și financiar”, a declarat Marius Budăi.

„Căutăm soluții în continuare. Suntem dispuși să ne întâlnim cu oricine din educație, nu numai cu liderii, oricând este nevoie și la orice oră. Eu nu sunt ministru de Finanțe, dar vă pot spune că la ora actuală, de o aplicare dintr-o dată nu cred că există o soluție care să fie viabilă și să țină și în faţa Comisiei Europene.

Eu cred că mă cunoașteți foarte bine și eu nu o să îmi permit să mint niciodată din construcție pentru că nu vreau să pun capul jos în fața nimănui. Dacă greșesc, îmi recunosc greșeala, dar să mint, niciodată”, a mai declarat ministrul Budăi, marți seara, la un post TV.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies