Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: usd24.ro

Ministrul Justiţiei i-ar permite lui Horodniceanu încă un mandat la DIICOT, dar cu anumite condiţii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat vineri că Daniel Horodniceanu ar avea posibilitatea să obţină şi cel de-al doilea mandat de procuror-şef al DIICOT, informează Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2018 - 00:18

Ministrul Justiţiei a subliniat că procurorul Horodniceanu ar trebui să se înscrie în procedura de selecţie dacă va mai dori un mandat în fruntea DIICOT.

"Eu am vorbit recent cu domnul procuror Horodniceanu. Nu am abordat acest subiect, pentru că dacă va mai dori un mandat, calea este de înscriere în competiţia publică şi nu de desemnare (...) fără o procedură publică de selecţie", a declarat Toader vineri, la Antena 3.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la DIICOT Iaşi după încetarea mandatului de procuror-şef al acestei structuri.

"Secţia pentru procurori a CSM a hotărât continuarea activităţii în cadrul Serviciului teritorial Iaşi din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului procuror Daniel Constantin Horodniceanu, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, începând cu data de 19.05.2018", se arată în minuta deciziei.

Primul mandat al lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT încetează în luna mai 2018, iar ministrul Justiţiei este cel care poate propune reînnoirea mandatelor procurorilor-şefi - atât de la DNA cât şi de la DIICOT.

Comentarii

loading...