6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Culturii nu a venit la audierile din Comisia de cultură a...

Ministrul Culturii nu a venit la audierile din Comisia de cultură a Camerei

“Conform articolului 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, miniştrii au acces la lucrările comisiilor; dacă li se solicită participarea, prezenţa lor devine obligatorie. Guvernul trebuie înştiinţat cu cel puţin 24 de ore înainte cu privire la data, ora, locul şedinţei”, a spus Ştirbu, la începutul şedinţei de marţi a Comisiei de cultură.

El a precizat că a trimis patru invitaţii către ministrul Culturii, prima fiind acum cinci săptămâni, iar la niciuna nu a primit răspuns scris din partea acestuia.

“Ultima adresă am trimis-o ieri (luni – n.r.), la ora 11,00. Am fost sunat de unul dintre secretarii de stat, care m-a asigurat că ministrul va fi prezent la comisie. Mâine (miercuri – n.r.), în plen, voi lua cuvântul şi voi solicita un punct de vedere oficial din partea acestui domn. (…) Nu ştiu dacă vreodată vreun ministru s-a comportat de asemenea manieră”, a spus Ştirbu.

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, urma să fie audiat marţi la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor în legătură cu manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a Centenarului României şi a Primului Război Mondial, promovate şi desfăşurate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Cu cinci minute înainte de începerea şedinţei, un secretar de stat de la Ministerul Culturii a venit la Parlament şi a anunţat că ministrul George Ivaşcu nu va fi prezent la comisie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă