15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Carmen Dan, despre cererea de a-și da demisia: Voi da lămuriri...

Ministrul Carmen Dan, despre cererea de a-și da demisia: Voi da lămuriri cât de curând

“Cu privire la declarațiile premierului, voi da lămuriri cât de curând”, a precizat ministrul Afacerilor Interne, joi, la ieșirea din sediul Parchetului General.

Carmen Dan a răspuns astfel în momentul în care a fost întrebată de jurnaliști dacă își va da demisia din funcția de ministru de Interne, după ce premierul Tudose anunțase, cu o zi înainte, că nu poate colabora cu ea, sugerând astfel că ar trebui să-și dea demisia din Guvern.

Carmen Dan nu a precizat, joi, cărui președinte urmează să-i dea lămuriri – președintelui României, Klaus Iohannis, sau președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Formal, șeful Guvernului, Mihai Tudose, ar trebui să înainteze cererea de demitere a ministrului de Interne către șeful statului, Klaus Iohannis, dacă dorește în mod real această demitere.

Potrivit informațiilor neoficiale, Carmen Dan este susținută de liderul PSD, Liviu Dragnea, iar acesta este în conflict cu premierul Mihai Tudose.

Tot potrivit informațiilor neoficiale, Dragnea și Tudose ar fi liderii celor două grupări rivale din PSD. Una dintre mizele acestui conflict ar fi schimbarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă