25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Afacerilor Interne îi bate obrazul lui Gelu Voican Voiculescu. Criticile lui...

Ministrul Afacerilor Interne îi bate obrazul lui Gelu Voican Voiculescu. Criticile lui Marcel Vela

Prezent la o ceremonie de depunere de coroane, la monumentul eroilor căzuţi la Revoluţia din decembrie 1989, Vela a susținut că nu i se pare corect ca să dețină o funcție de importanță publică, mai ales într-un domeniu sensibil cum este cel al evenimentelor decembriste, persoane asupra cărora trenează suspiciuni foarte grave, cum este cazul lui Gelu Voican Voiculescu. 

„Sincer nu mi se pare corect. Adică, din punctul meu de vedere, ca fost acuzator al multor fapte ale domnului în cauză ca revoluţionar, şi acum ca ministru al Afacerilor Interne, cred că cei care au anumite probleme, care sunt trimişi în judecată, nu ar trebui să ocupe funcţii de demnitate publică la acest nivel, mai ales cu privire la un subiect important pentru România, aşa cum este Revoluţia din Decembrie 1989. Evident că nu eu trebuie să decid acest lucru, dar populaţia, românii, instituţiile, presa şi, probabil, şi în viitor se va analiza tot ceea ce ţine de acest aspect”, a subliniat ministrul de Interne, potrivit Agerpres. 

Vela susține, de asemenea, că sunt multe lucruri neclare referitoare la Revoluția Română din Decembrie 1989, magistrații fiind responsabili să facă lumină în această speță extrem de importantă. „Nu mă pronunţ cu privire la justiţie, dar vreau să spun că mai sunt multe lucruri neclare cu privire la Revoluţie şi este de datoria magistraţilor să facă lumină”, a adăugat ministrul, conform aceleiași surse.

Alături de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, în dosarul Revoluţiei, speța aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Voican Voiculescu este acuzat de crime împotriva umanității. El a fost prins, recent, în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluţiei Române, instituţie pe care o conduce. Numeroase organizații civice au contestat, vineri, un eveniment organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat, acesta fiind anulat în cele din urmă. 

Fostul vicepremier a participat, sâmbătă, la un eveniment de comemorare a eroilor care au murit la Revoluția din decembrie 1989, unde a fost huiduit, îmbrâncit și lovit în cap cu o cârjă. Gelu Voican Voiculescu a părăsit Piața Universității sângerând.

Reacția lui Ion Iliescu

„Este de condamnat climatul de confruntare şi de violenţă pe care l-au cultivat şi îl cultivă o serie de organizaţii de revoluţionari sau de organizaţii neguvernamentale, care vor să impună versiunea lor despre Revoluţie şi să rescrie istoria. Reamintesc că unul dintre sloganurile Revoluţiei a fost Fără violenţă!. Libertatea a fost cucerită cu un preţ greu şi nu putem permite ca, în numele ei, să fie interzis dreptul la opinie al celor care nu au aceleaşi opinii cu aceia care-şi impun, prin forţă, punctul lor de vedere”, a scris Ion Iliescu, sâmbătă, pe blogul său personal.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă