Mihai Tudose o susține pe Viorica Dăncilă. Coaliția se pregătește de consultări

Coaliția PSD-ALDE pregătește în detaliu consultările de miercuri, de la Cotroceni. Pentru a se asigura că nu vor fi refuzați de Iohannis, liderii coaliției merg în fața președintelui pregătiți.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.01.2018 - 23:38

Senatorul Claudiu Manda a dezvăluit, marți seara, la Antena 3, că reprezentanții coaliției (Liviu Dragnea, Marian Neacșu, Daniel Chițoiu, Grațiela Gavrilescu) îi vor prezenta președintelui o listă cu semnăturile parlamentarilor care susțin propunerea Vioricăi Dăncilă.

Astfel, potrivit lui Manda, lista de semnături dovedește faptul că PSD și ALDE au majoritate în Parlament. Mai mult, președintele Comisiei SRI a dezvăluit că însuși Mihai Tudose a semnat pentru susținerea succesoarei sale.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis se va consulta cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Potrivit agendei şefului statului, consultările vor începe la ora 12,00, cu reprezentanţii PSD şi ALDE. La ora 13,00 sunt programate consultările cu PNL, la 14,00 - cu USR, la 14,30 - cu PMP, iar la 15,00 - cu UDMR. Reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale se vor întâlni cu preşedintele la ora 15,30.

Comentarii