Mihai Chirică speră ca Alexe să își demonstreze nevinovăția cât mai repede

Instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria, indiferent despre cine este vorba, a declarat luni prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Iaşi, Mihai Chirica, referitor la cazul fostului ministru Costel Alexe, acuzat de DNA de luare de mită şi instigare la delapidare.

Share

Romania libera 0 comentarii

04.01.2021 - 20:09

El şi-a manifestat încrederea că fostul ministru Costel Alexe, actual şef al CJ Iaşi, va reuşi să îşi demonstreze nevinovăţia cât mai repede. Presa a scris în mai multe rânduri despre faptul că Alexe este cel care l-a cooptat pe Chirică în PNL, după ce acesta fusese ales în 2016 drept primar al Iașiului pe listele PSD.

„Am aflat cu neplăcută surprindere despre dosarul în care este vehiculat numele preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, domnul Costel Alexe. Nu pot comenta acest subiect, dar, aşa cum am spus-o întotdeauna, instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria, indiferent despre cine este vorba. Dincolo de chestiunea juridică, sper ca domnul Costel Alexe să reuşească să îşi demonstreze nevinovăţia cât mai repede!'', a transmis presei primarul Iaşiului.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare. Se pare că mita a constat în 22 de tone de produse din tablă.

Citește și: DNA: Costel Alexe ar fi luat mită 22 de tone de produse din tablă. Cum se apără liberalul

Comentarii