12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăMesajul lui Kelemen Hunor pentru liberali, la Congresul PNL

Mesajul lui Kelemen Hunor pentru liberali, la Congresul PNL

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, le-a transmis delegaţilor la Congresul PNL că, de săptămâna viitoare, va trebui încercată refacerea coaliţiei de guvernare.

“Este firesc să ne vedem la congresele noastre, nu doar dintr-o pură formalitate şi colegialitate, dar dincolo de aceste aspecte PNL şi UDMR fac parte din aceeaşi familie politică, suntem membri ai Partidului Popular European, suntem în aceeaşi coaliţie guvernamentală şi parlamentară şi dezideratele majore ne orientează în aceeaşi direcţie. Putem să avem şi avem dispute, dar pe parcursul anilor am fost parteneri de guvernare, am învăţat că într-o coaliţie e nevoie de răbdare, e nevoie de înţelegere şi, bineînţeles, e nevoie de compromisuri. Această experienţă este un prim argument, un motiv solid şi în 2021, în toamna congreselor partidelor din coaliţie, în condiţii politice, sociale şi economice dificile, să nu renunţăm la parteneriat şi să trecem peste neînţelegerile de moment, să trecem peste orgoliile personale. Până la urmă, politica este despre cetăţeni şi nu despre noi, nu despre politicieni”, a punctat Kelemen Hunor, în discursul susţinut la Congresul PNL.

Un al doilea argument, a adăugat el, este strâns legat de “promisiunile şi de programul de guvernare”.

“Aşteptarea cetăţenilor, după 13 ani de instabilitate politică, după o lungă perioadă lipsită de predictibilitate, este uriaşă. Oamenii, aşa este natura umană, îşi caută siguranţă, stabilitate politică şi predictibilitate. Anul trecut, în perioada campaniei electorale, noi am vorbit direct şi clar, am spus că, dacă va exista posibilitatea unei coaliţii post-electorale de centru-dreapta, trebuie să ne aşezăm la masă şi să formăm un guvern împreună. Astăzi aveţi o provocare uriaşă, veţi alege preşedintele PNL, dar cu toate emoţiile şi cu tot zgomotul această zi se va termina foarte repede. Problemele în schimb nu se vor termina – nu s-a încheiat pandemia, preţurile au explodat şi aş putea continua cu multe exemple”, a spus Kelemen Hunor.

El s-a referit la găsirea de soluţii şi în ceea ce priveşte criza demografică cu care se confruntă România prin scăderea accentuată a natalităţii, precum şi cea din sistemul de învăţământ.

Liderul UDMR a subliniat că responsabilitatea pentru rezolvarea acestor probleme este una comună.

“Va trebui să încercăm să refacem coaliţia începând de săptămâna viitoare. Voi staţi şi veţi sta în fruntea coaliţiei şi nu trebuie să pierdem săptămâni, ani, nu putem lăsa impresia că ne certăm între noi în coaliţie şi această ceartă ne ocupă tot timpul. Trebuie să lăsăm totul la o parte şi pentru că suntem în cursă contracronometru cu timpul, nu unii cu alţii. Aştept să abordăm toate aceste probleme, atât în coaliţia refăcută, dacă se poate, cât şi în şedinţele de Guvern şi în Camerele Parlamentului”, a subliniat preşedintele UDMR. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...
Ultima oră
Pe aceeași temă