10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăMesajul lui Iohannis la învestirea noului șef al Armatei

Mesajul lui Iohannis la învestirea noului șef al Armatei

”Vă revine responsabilitatea de a continua să asiguraţi starea de pregătire a armatei pentru îndeplinirea tuturor misiunilor”, i-a transmis şeful statului, care i-a mai cerut şi să se ocupe de condiţiile de muncă şi de trai ale militarilor.

”Astăzi, de Ziua Naţională a României, un moment cu o semnificaţie profundă pentru Armata României, este cel mai potrivit prilej pentru învestirea domnului general-locotenent Daniel Petrescu ca Şef al Statului Major al Apărării. Domnule ministru Nicolae Ciucă, vă felicit pentru modul în care aţi asigurat conducerea Statului Major al Apărării şi pentru realizările importante obţinute în cursul mandatului dumneavoastră!”, a spus şeful statului, în discursul rostit la cereonia de învestire în funcţia a general-locotenentul Daniel Petrescu.

Iohannis i-a transmis Şefului Statului Major al Apărării aşteptările pe care le are.

”Domnule general-locotenent Petrescu, preluaţi, astăzi, mandatul de Şef al Statului Major al Apărării, instituţie care exercită rolul de conducere a Armatei României, şi vă revine responsabilitatea de a continua să asiguraţi starea de pregătire a armatei pentru îndeplinirea tuturor misiunilor sale de apărare a ţării. Viziunea strategică prospectivă este esenţială pentru a avea o structură de forţe capabilă să îndeplinească întreaga gamă de misiuni prevăzute de Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi de Strategia Militară a României şi în concordanţă cu angajamentele asumate de România în cadrul NATO. Subliniez faptul că trebuie să acţionaţi cu multă hotărâre, astfel încât să fie angajate resursele financiare la termenele şi în parametrii planificaţi”, a mai spus Iohannis.

Potrivit acestuia, ”procentul de 2% din PIB alocat apărării trebuie să asigure, de asemenea, o mai bună instruire pentru toate structurile armatei, precum şi condiţiile necesare derulării unor exerciţii complexe, în concordanţă cu realitatea mediului strategic de securitate”.

”Totodată, este necesar să acordaţi atenţie condiţiilor de muncă şi de trai ale militarilor, cei care-şi dedică viaţa slujirii României sub faldurile tricolorului nostru. Îmi exprim convingerea, domnule general-locotenent Petrescu, că veţi acţiona, în noua dumneavoastră calitate, pentru aprofundarea procesului de modernizare, dezvoltare şi consolidare a Armatei României, pentru a genera un plus de valoare în îndeplinirea tuturor misiunilor şi sarcinilor. Vă felicit pentru numirea în această funcţie de mare răspundere şi vă doresc mult succes în activitate!”, a încheiat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea noului şef al Statului Major al Apărării. Mandatul general-locotenentului Daniel Petrescu începe la 1 decembrie.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă