Foto: arhivă

Mesaj important transmis de MAE către AEP, referitor la votul din Diaspora

MAE a transmis marţi AEP numărul total al materialelor de vot necesare organizării în străinătate a procesului electoral aferent turului II de scrutin pentru alegerea preşedintelui României - 4.608.175 de buletine de vot şi 2.866.260 de timbre autocolante.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2019 - 19:24

"În conformitate cu atribuţiile ce revin Ministerului Afacerilor Externe, conform legislaţiei în vigoare, cu privire la organizarea în străinătate a alegerilor pentru preşedintele României din anul 2019, ministrul Afacerilor Externe a transmis Autorităţii Electorale Permanente numărul total al materialelor de vot necesare organizării în străinătate a procesului electoral aferent turului II de scrutin - 4.608.175 de buletine de vot şi 2.866.260 de timbre autocolante", se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, aceste cantităţi sunt rezultatul informării de către misiunile diplomatice şi consulare, la solicitarea Centralei MAE, cu privire la necesarul de buletine de vot şi alte materiale pentru turul al doilea de scrutin.

Numărul de buletine de vot solicitat de misiuni pentru turul II este mai mare cu 107.068 decât cel solicitat pentru primul tur, precizează MAE.

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate vor putea vota în cele 835 de secţii organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru acest proces electoral.

"Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanţa ca cetăţenii români din străinătate să voteze în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în fiecare din zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie 2019, începând chiar cu ziua de vineri, 22 noiembrie, pentru a evita aglomerarea în ultima zi", se mai arată în comunicatul citat.

Comentarii