Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Meleșcanu: Soluționarea conflictului din Republica Moldova, o prioritate majoră pentru România

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a participat, în perioada 8-9 iulie, la Reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele participante OSCE, organizată în Slovacia, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2019 - 10:34

Obiectivul reuniunii a fost dezbaterea perspectivelor securității europene, dar și aprofundarea rolului OSCE în abordarea provocărilor actuale. 

Șeful MAE a subliniat necesitatea implementării depline a principiilor și angajamentelor asumate de statele participante OSCE pe toate cele trei dimensiuni ale activităţii organizației: politico-militară, economică și de mediu precum și cea umană.  

De asemenea, el a evidențiat importanţa cooperării OSCE – UE, precum şi contribuția specifică a României în contextul deținerii, în primul semestru al anului 2019, a Președinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

Potrivit MAE, Meleșcanu a transmis o serie de mesaje-cheie pe domenii de interes prioritar pentru țara noastră, cu accent pe reconfirmarea sprijinului pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și impulsionarea acțiunii OSCE în soluționarea conflictelor prelungite din regiunea Mării Negre.

Totodată, acesta a arătat că soluționarea conflictului din Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pentru România.

Comentarii

loading...