Meleşcanu: Senatul va asigura echilibrul şi corectitudinea în dezbaterea politică ce va urma

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a afirmat, joi, că democraţia în România este funcţională, aşa cum s-a demonstrat la votul moţiunii de cenzură.

Share

Rl online 0 comentarii

10.10.2019 - 17:59

”În aceste momente de iureş politic, parlamentarii trebuie să demonstreze în primul rând cetăţenilor că fac politică în favoarea lor, pentru binele poporului”, a spus Meleşcanu, precizând că Senatul va asigura ”echilibrul şi corectitudinea în dezbaterea politică ce va urma”.

”Democraţia funcţionează în România. Astăzi este exemplul concret. Moţiunea de cenzură este un instrument democratic în mâna opoziţiei. Astăzi parlamentarii au votat. Rezultatul votului trebuie acceptat. În aceste momente de iureş politic, parlamentarii trebuie să demonstreze în primul rând cetăţenilor că fac politică în favoarea lor, pentru binele poporului. Trebuie să demonstreze partenerilor externi, aliaţilor transatlantici, că suntem o democraţie matură, stabilă”, a scris, joi, pe Facebook, Teodor Meleşcanu.

Preşedintele senatului consideră că ”avem nevoie mai mult ca oricând ca instituţiile statului, Parlamentul, să funcţioneze”.

”Mai mult ca oricând, trebuie să demonstrăm că instituţiile colaborează pentru binele oamenilor şi nu de dragul jocului politic. Senatul va asigura echilibrul şi corectitudinea în dezbaterea politică ce va urma”, a mai scris Meleşcanu.

Guvernul Dăncilă a pucat, joi, în urma adoptării moţiunii de cenzură.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat deja prima rundă de consultări cu partidele politice, în vederea desemnării unui nou premier care să facă Guvernul şi să obţină votul Parlamentului.

Comentarii