Foto Arhiva

Meleşcanu: Percepţia UE despre România e corectă, dar sunt şi multe ştiri false

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, joi, că percepţia Uniunii Europene faţă de România este corectă, în mare măsură, însă că există şi multe ştiri false care nu reflectă realitatea şi duc la o imagine negativă a ţării.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2018 - 13:09

Întrebat care este percepţia legată de România în Uniunea Europeană, Meleşcanu a răspuns: „Aşa cum am spus, în lumea noastră de astăzi, percepţia e mai puternică decât realitatea. Nimeni nu ştie ce se întâmplă cu adevărat în România, dar are o percepţie despre ceea ce se întâmplă în România. În mare măsură este, să spunem, corectă, însă în acelaşi timp există şi foarte multe ştiri false care fac deliciul presei, dar care nu reflectă realitatea. În mod sigur, duc la o imagine negativă a României. Tocmai de aceea, diplomaţia publică, comunicarea strategică sunt pentru noi priorităţi în Ministerul de Externe”.

În ceea ce priveşte o lege a defăimării, ministrul de Externe a spus că lucrurile pot fi abordate în diverse maniere.

„Vreau să vă spun că unul dintre cele mai importante şi mai eficiente mijloace este o organizaţie din SUA, care se numeşte <<Anti-Defamation League>>, care are o politică foarte serioasă de a lupta împotriva defăimării, e vorba de comunitatea evreiască. Se poate face şi pe cale juridică, se poate face şi prin crearea unor structuri care cu adevărat să se ocupe de asemenea probleme”, a susţinut Meleşcanu.

Întrebat pentru care din aceste variante ar opta, acesta a precizat că: „Trebuie să vedem dacă e nevoie să fie cuprinse într-un singur instrument juridic. Cred că se poate face, ţinând seama şi de prevederile care există deja în diferite legi”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, recent, că este nevoie de o lege împotriva celor care defăimează România, ”gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară”, astfel încât ”statul român să corecteze aceste lucruri”.

Comentarii