12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăMăscăreli de campanie electorală între PSD și Iohannis

Măscăreli de campanie electorală între PSD și Iohannis

Ocara se accentuează, în mod deosebit, în campaniile electorale, atunci când cele două mari forțe politice se străduiesc cu toată energia să își mobilizeze electoratul și, în același timp, să își atace cât mai mult principalul adversar politic.

Dar, în democrație, în prag de alegeri, ies toate la iveală, un lucru firesc, pentru ca, astfel, cetățenii să știe pe cine votează.

Specialistul anti-Iohannis

Unul dintre cele mai recente exemple de acest gen este reprezentat de postarea, pe Facebook, a deputatului PSD, Liviu Pleșoianu. Social-democratul este cunoscut, de altfel, ca fiind una dintre cele mai radicale voci din partid împotriva actualului șef al statului, Klaus Iohannis.

„Ai un singur mare noroc, #BIZARULE: nu au avut suficient de mulți colegi curajul de a trimite în luptă cu tine pe cineva care te-ar fi tocat mărunt zi de zi, până când anunțai singur că te retragi! Ești #PLAGA de care această țară trebuie să scape! Nu te relaxa! Chiar dacă mai iei un mandat, vei avea în mine cel mai înverșunat oponent. Dacă vei mai lua un mandat, voi face tot ce ține de mine să fii suspendat cât mai rapid! Pentru că ești OTRAVA care distruge acest popor! Pentru că ai săvârșit păcatul de neiertat de a fi întors românii împotriva românilor!”, a scris Pleșoianu, reprezentantul stângii, pe pagina sa oficială de Facebook.

Ce l-a enervat pe Pleșoianu

Pe lângă „bizarule”, „plaga” și „otrava” care, în mod normal, nu au ce căuta într-o dezbatere electorală civilizată, Liviu Pleșoianu a lansat, în acest mesaj, o ipoteză destul de șocantă: suspendarea președintelui reales de popor! Deci, în situația în care Klaus Iohannis va primi al doilea mandat din partea românilor, deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, va face tot ce-i stă în putere ca să îl suspende. Dacă această procedură ar avea loc, pe bune, asta ar însemna ca românii să vină din nou la vot, după ce în majoritatea lor îl vor fi reales președinte, ca să nu fie demis.

Singura parte bună din această poveste este că prezintă un scenariu complet neverosimil. Reacția deputatului social-democrat vine după ce președintele Klaus Iohannis a spus, recent, că în PSD a rămas un „iz de comunism”, chiar dacă au trecut 30 de ani de la Revoluție.

Iohannis a mai menționat că deși PNL a câștigat alegerile europarlamentare, PSD nu este învins, rămânând un partid imens, „înșurubat în toate sistemele publice”.  

Cele mai citite

CSM București a învins Dunărea Brăila și câștigă Cupa României

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, învingând HC Dunărea Brăila cu scorul de 32-27 (17-13), în finala desfășurată duminică în Sala...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...
Ultima oră
Pe aceeași temă