20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarius Budăi: Prezenţa femeilor în poziţii de conducere este necesară

Marius Budăi: Prezenţa femeilor în poziţii de conducere este necesară

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe privind condiţia femeii moderne organizată în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, că participarea femeilor pe piaţa forţei de muncă în poziţii de conducere este necesară pentru a combate discriminarea de gen.

,,Egalitatea de gen reprezintă o parte integrantă a consolidării dimensiunii sociale a Uniunii Europene, inclusiv în contextul punerii în aplicare a pilonului european al drepturilor sociale. Afirm cu convingere că este necesară participarea femeilor pe piaţa forţei de muncă, în locuri de muncă de calitate, în poziţii de conducere – bineînţeles, pentru a asigura condiţii de lucru adecvate şi pentru a combate discriminarea de gen”, a afirmat Marius Budăi.

De asemenea, acesta a dat asigurari că egalitatea de gen va rămâne o prioritate si pentru celelalte ţări care vor prelua preşedinţia la Consiliul Uniunii Europene. 

,,Egalitatea de gen a fost o prioritate pentru Preşedinţia României la Consiliul UE. Pentru a ne asigura că va rămâne aşa, am semnat împreună la Bruxelles împreună cu Finlanda şi Croaţia, ţările care urmează după noi, o declaraţie comună prin care ne-am asigurat că egalitatea de gen va rămâne prioritate şi pe Preşedinţiile dumnealor”, a spus susţinut ministrul Budăi.

Totodată, ministrul Muncii şi-a exprimat îngrijorarea faţă de modul în care salariile mai mici ale femeilor influenţează pensiile ulterioare.

,,Existenţa unei diferenţe între veniturile salariale ale femeilor şi cele ale bărbaţilor influenţează consolidarea autonomiei economice ale femeilor. Totodată, veniturile mai mici ale femeilor din prezent influenţează în mod direct pensiile de mai târziu. Deşi nu putem interveni ca stat în sfera privată, considerăm că prin acţiunile şi mecanismele dezvoltate în toate sferele vieţii publice am putut influenţa în sens pozitiv în sensul reducerii acestei diferenţe de remunerare între femei şi bărbaţi, prin promovarea legii salarizării unitare şi prin creşterea repetată a salariului minim”, a mai adăugat Marius Budăi.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă