Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mariana Ghena (CSM):"Nu este necesară şi nu se justifică înfiinţarea acestei secţii"

nfiinţarea secţiei de investigare a magistraţilor nu este necesară, această măsură nefiind justificată, susţine preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2017 - 12:57

Ghena spune că, aşa cum arată şi avizul negativ dat cu privire la acest text de lege, CSM nu este de acord cu această propunere, mai ales în modalitatea în care a fost discutată şi adoptată.

„Plenul CSM a exprimat un aviz negativ şi cu privire la acest aspect. Avizul negativ a fost solid motivat. Dacă aţi observat în punctul de vedere exprimat de reprezentanţii CSM, care au primit mandatul nostru, şi aceştia s-au opus invocând acelaşi aviz negativ cu motivarea care se găseşte în cuprinsul acestuia. Această secţie, din punctul nostru de vedere, nu este necesară, nu se justifică sub nicio formă înfiinţarea ei şi mai ales în modalitatea în care a fost discutată şi în cele din urmă adoptată. Nu s-a motivat consistent această propunere şi cu atât mai puţin nu suntem de acord cu adoptarea acestui text de lege”, a declarat preşedintele CSM, Mariana Ghena, la Parlament.

La rândul său, procurorul general Augustin Lazăr consideră discriminare înfiinţarea unei secţii speciale care să investigheze magistraţii, spunând că nu poate exista o structură care să vizeze o categorie profesională, nici măcar magistraţii.

„Ar trebui să nu existe niciun fel de secţie. Pot spune doar un singur cuvânt: discriminare. Nu poate exista o structură investigativă care să vizeze o categorie profesională, nici măcar magistraţii”, a declarat joi Augustin Lazăr, la plecarea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Comentarii

loading...