Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov: Guvernele de după 2016 sunt un risc major pentru ţară

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a declarat, marţi, că, pentru România, guvernele de după decembrie 2016 reprezintă un "factor de risc major", făcând referire la proiectele pe fonduri europene blocate de Executiv, din cauza cărora se pierd milioane.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2018 - 13:48

"Guvernele de după decembrie 2016 au reprezentat şi reprezintă şi azi un factor de risc major pentru această ţară, implicit pentru autorităţile publice locale. Guvernul a devenit factor de risc major, fie şi numai prin lipsa lui totală de predictibilitate. În fiecare zi mă gândesc ce ar mai putea modifica azi sau mâine. Cât au fost de slabe celelalte guverne şi tot au avut una, două direcţii clare de dezvoltare economico-socială, după care te puteai ghida", a declarat Marian Petrache, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele CJ Ilfov a precizat că unul dintre cele mai importante proiecte ale judeţului, masterplanul apă-canal, este blocat, încă din 2016, fără justificare. Proiectul necesită o finanţare pe fonduri europene de peste 340 de milioane de euro pentru 22 de localităţi şi aproximativ 210.000 de locuitori.

"În mod normal, în prima jumătate a anului 2016, cererea de finanţare ar fi trebuit să fi fost aprobată şi să fi început licitaţiile pentru execuţie. Din 2016 şi până astăzi tot am fost amânaţi. Fără nicio justificare. Din acest motiv, la data de 14 martie am înaintat Ministerului Fondurilor Europene contestaţia în procedură prealabilă acţionării în judecată, aşa cum prevede legea. Până acum, nu am primit acceptul pentru depunerea documentaţiei pentru accesarea banilor europeni. În consecinţă, mergem înainte! Peste 10 zile demarăm procesul", a adăugat Petrache.

Acesta a precizat că a avut o întâlnire cu ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, pe această temă, menţionând că speră că nu culoarea politică este factorul care blochează acest proiect.

"E adevărat că 30 din cele 40 de primării sunt conduse de primari liberali, iar preşedintele Consiliului Judeţean e liberal. Sper să nu fie acesta motivul! Ce vreau să lămuresc. Acţiunea mea în Justiţie nu ţine cont de motivul pentru care am fost blocat. Are menirea de a debloca şi de a urgenta realizarea acestui proiect uriaş pentru ilfoveni. M-am întâlnit personal cu doamna ministru Rovana Plumb şi i-am cerut să urgenteze procesul administrativ. Am anunţat public că nu voi sta cu mâinile în sân să văd cum Ilfovul ar putea fi privat de aceşti bani europeni", a mai spus preşedintele CJ Ilfov.

Regiunea Bucureşti-Ilfov generează aproximativ 28% din PIB-ul României, le reaminteşte Marian Petrache guvernanţilor.

Comentarii

loading...