Marian Oprişan cere amnistie și grațiere

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat duminică, la Consiliul Naţional PSD, că este nevoie ca un proiect privind descentralizarea, care să fie o prioritate pentru PSD, şi a criticat "trădătorii" care vorbesc în afara partidului.

Share

Rl online 0 comentarii

16.12.2018 - 18:30

"PSD reprezintă poporul român şi dacă vrei să trădezi PSD, trădezi România, guvernarea, idealurile colegilor tăi. Cei unii spun că <<nu mă înţeleg cu Dragnea>>. Dacă nu te înţelegi, eşti liber să o spui, dar la Biroul Permanent, la CEX, dar nu să facă un laitmotiv pentru a justifica propria conştiinţă şi caracter, care te determină ca în momente grele să facă pact cu duşmanii partidului", a spus Marian Oprişan, citat de Mediafax.

"Felicit guvernul pentru eforturile făcute, pentru că 50% din programul de guvernare a fost îndeplinit. Le-am promis că noi nu suntem ca Băsescu şi partidele de drepata care le-au tăiat drepturile, noi suntem servitorii românilor şi de aceea ştim să mărim salarii, pensii şi românii să aibă o viaţă mai bună", a completat Oprişan, care i-a cerut premierului să se ocupe mai mult de descentralizare: "studiile de impact pentru descentralizarea puterii din România, pentru că ea trebuie dusă lângă cetăţean şi decentralizarea să fie motivul ca PSD să facă ce au făcut democraţiile consolidate ale Europei în urmă cu 60,70 de ani în urmă".

 

Oprişan: Vă încurajez să facem dreptate, să daţi ceea ce este normal - amnistia şi graţierea

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan le-a cerut, duminică, liderilor partidului să dea ”amnistia şi graţierea în România anului 100”, susţinând că aceştia trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să se apeleze la Constituţie, care prevede acest mecanism.

”Doamnă premier, domnule ministru al justiţiei, m-am născut în România. Dincolo de ce spun cei răi şi cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD şi Parlamentul ţării, organul suprem, legislativ al poporului, trebuie să ducă la capăt reforma justiţiei. Un înalt oficial roman spunea, mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis. Aceasta este Justiţia. Dacă vrem o ţară ca afară, să ne asumăm responsabilitatea şi să apelăm la Constituţie, care consacră aceste mijloace, care pe de o parte ne vor opri să plătim bani grei pentru procesele pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi pe de cealaltă parte reparăm toate nedreptăţile făcute în timpul regimului de tristă amintire a lui Traian Băsescu. Eu, ca cetăţean al acestei ţări, ă încurajez să facem dreptate, anume să folosiţi prevederea constituţională şi să daţi xceea ce este norma amnistia şi graţierea în România anului 100", a spus în şedinţa CN al PSD Marian Oprişan.

Comentarii