3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăMarcel Vela: "Prefectul de Caraș-Severin era pe lista de a fi schimbat"

Marcel Vela: “Prefectul de Caraș-Severin era pe lista de a fi schimbat”

“Prefectul de Caraş-Severin era pe lista de a fi schimbat mâine în şedinţa de Guvern”, a declarat Marcel Vela, la sediul MAI.

Ministrul a adăugat că se vor continua toate acţiunile de ‘curăţenie’, pentru a aduce ministerul “acolo unde îi este locul”.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a demisionat din funcţie, după ce a fost pus sub control judiciar şi are interdicţia de a părăsi ţara.

În urma unor percheziţii desfăşurate miercuri la domiciliile unor poliţişti din Caraş-Severin, pentru probarea unor fapte de corupţie în legătură cu infracţiuni la legea privind armele şi muniţiile, au fost puse în executare zece mandate de aducere, printre care şi pentru şeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ Caraş-Severin, Radu Ştefan, şi prefectul judeţului, Matei Lupu.

Percheziţiile au avut loc într-un dosar penal, constituit la DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin în urma unei sesizări din oficiu a ofiţerilor SJA Caraş-Severin, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, mărturie mincinoasă şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă