10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu, mesaj călduros la numirea în funcția de premier al Italiei...

Marcel Ciolacu, mesaj călduros la numirea în funcția de premier al Italiei a Giorgiei Meloni

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis sâmbătă un mesaj prin care salută numirea în funcția de premier al Italiei a Giorgiei Meloni și anunță că partidul pe care-l conduce este deschis discuțiilor despre românii stabiliți în peninsulă și despre UE și NATO.

„Salut numirea #GiorgiaMeloni în funcția de Premier. PSD este deschis la discuții pentru protecția românilor care trăiesc în Italia și pentru a lucra împreună pentru a proteja valorile și interesele comune ale UE și NATO”, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu, potrivit jurnalul.ro.

Ciolacu a transmis un mesaj după numirea în funcția de premier al Italiei a Giorgiei Meloni, aceasta fiind prima femeie din Italia care ocupă această funcție

Giorgia Meloni a depus sâmbătă, alături de echipa sa, jurământul, devenind prima femeie premier din Italia.

Meloni, șefa formațiunii naționaliste Frații Italiei, a câștigat alegerile de luna trecută ca parte a unei coaliții care include Forza Italia, condusă de fostul premier Silvio Berlusconi, și Liga lui Matteo Salvini.

Meloni către președintele Italiei: „Sunt pregătită să devin premier”

Giorgia Meloni, șefa partidului naționalist Frații Italiei, i-a spus vineri (21 octombrie) lui Sergio Mattarella, că este pregătită să preia rolul de premier și că ar putea forma rapid un nou guvern, în ciuda „revoltei” din cadrul coaliției sale de dreapta. Se așteaptă ca președintele să o cheme din nou la biroul, pentru a-i cere în mod oficial să devină prim-ministru, iar noul cabinet va depune probabil jurământul în weekend.

Meloni s-a întâlnit cu președintele alături de principalii ei aliați – Matteo Salvini, care conduce Liga de extremă dreapta, și Silvio Berlusconi, fondatorul partidului conservator Forza Italia.

„Suntem pregătiți să formăm un guvern cât mai repede posibil”, a declarat Meloni reporterilor după întâlnirea neobișnuit de scurtă, care a durat abia 15 minute.

Blocul conservator a câștigat o majoritate parlamentară impunătoare la alegerile generale din 25 septembrie, iar partidul lui Meloni a obținut cele mai multe voturi, ceea ce o plasează în favorite pentru a deveni prima femeie prim-ministru al Italiei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă