12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu: "Din mai 2023, Primul-ministru va fi din PSD. Acesta este...

Marcel Ciolacu: “Din mai 2023, Primul-ministru va fi din PSD. Acesta este protocolul”

Marcel Ciolacu anunță în cadrul unui interviu Antena 3 că: “Prim-ministru va fi din PSD, în aceeași coaliție, din mai 2023. Așa este protocolul și suntem oameni de onoare”.

Ce spune Marcel Ciolacu

“Aveam nevoie de o stabilitate politică. O Avem. Acum trebuie să ne axăm asupra unei eficiențe guvernamentale. Și avem acest dialog în interiorul coaliției, chiar dacă prim-ministrul a devenit între timp președintele PNL, și devenind automat un adversar politic al meu și al PSD, cred că am demonstrat, și eu și domnul Ciucă, că avem capacitatea de a ne uni și de a trage căruța în aceeași direcție, să încercăm să găsim cele mai bune soluții, în primul rând pentru combaterea creșterii de prețuri”, a spus acesta la Antena 3.

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat dacă rămâne valabilă rotația premierilor în coaliție.

“Categoric, mai ales în contextul actual. În mai anul viitor. Domnul Ciucă devenind președintele PNL, automat de aici o să vină și această rotație cu certitudine, cu un prim ministru din partea PSD. Așa este protocolul și suntem oameni de onoare. Important este să fim în continuare cât mai eficienți și credibili”, a completat el.

Vom avea un sistem politic german

Marcel Ciolacu a mai spus că, după alegerile din 2024 este posibil să se dezvolte un sistem precum cel german.

“Sistemul german, fiecare candidează și pe urmă pun în același coș. Vedeți că se creionează o altfel de majoritate? Pentru că eu nu văd, practic.

În viitorul Parlament, din punctul meu de vedere, soluția cea mai bună rămâne tot o coaliție, chiar dacă avem filosofii diferite…Cea de acum și minoritățile. Eu nu văd practică o altfel de majoritate.

La alegerile europarlamentare vom merge separat pentru că reprezentăm familii politice diferite, la locale vom merge separat cu siguranță, iar la parlamentare și eu sunt adeptul conceptului german să mergem separat. Este greu de crezut că la prezidențiale vom merge împreună. Cunosc PSD și știu că nu vor accepta să mergem împreună cu PNL. Să facem o coaliție de guvernare, asta este cu totul altceva”, a concluzionat Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă