Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marcel Ciolacu despre cum se raportează la Unire. "Dar sunt doar vorbe"

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că 24 ianuarie 2020 este "o zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire".

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2020 - 22:25

"Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, şi nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenţii, rostite de două ori pe an", adaugă el.

Ciolacu face apel la toate forţele politice pentru a face "un proiect de ţară serios", care poate începe Autostrada Moldovei.

"24 ianuarie 1859. O zi în care, acum 161 de ani, oamenii politici ai acelor timpuri şi-au dat mâna pentru a pune piatra de temlie a statului român modern. 24 ianuarie 2020. O zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire. Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, şi nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenţii, rostite de două ori pe an", susţine Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe Facebook.

El afirmă că România are nevoie de proiecte concrete şi de politici publice care să unească cu adevărat toate provinciile istorice, atât din punct de vedere economic, cât şi social şi cultural.

"Trebuie să ne gândim serios la acest lucru pentru că totul în jurul nostru evoluează. Societatea, la fel. Şi nimeni nu mai are răbdare ca cei care decid să-şi rezolve interesele mărunte şi meschine. Nimeni nu mai vrea să asiste cu pasivitate la certuri politice, în timp ce priorităţile reale sunt lăsate întotdeauna pe locul doi. De aceea, fac un apel către toate forţele politice să facem un proiect de ţară serios, care să fie pus în practică indiferent de cine se află la putere. Şi cred că, acum, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, putem începe acest proiect de ţară cu Autostrada Moldovei!", spune Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu, a cărui prezenţă fusese anunţată iniţial la manifestările de la Iaşi, şi-a anulat participarea vineri dimineaţă, "din motive obiective".

Comentarii

loading...