31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu anunță că ”vremea tătucilor a apus” și că ”România are...

Marcel Ciolacu anunță că ”vremea tătucilor a apus” și că ”România are nevoie de PSD”

„Suntem partidul primarilor, avem în jur de 1.700 de primari, peste jumătate de primarii din România care sunt aproape de oameni. Eu cred în victoria la alegerile care urmează. Vă spun şi vouă să credeţi. Avem cei mai eficienţi primari şi preşedinţi de CJ. Avem prima şansă. Depinde numai şi numai de noi, de puterea noastră să transformă această şansă într-o victorie care să arate că PSD e în continuare cea mai importantă forţă politică din România. Avem oameni buni, dar care nu au fost lăsaţi să vină în faţă. PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci şi acest lucru nu a făcut bine partidului, nici României. Vremea tătucilor a apus. Eu vreau un PSD de echipă şi de aceea am adus cei mai buni oameni Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Olguţa Vasilescu, Daniel Băluţă, Radu Moldovan, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Laurenţiu Nistor, Doina Fedeorovici, Victor Negrescu. Aceasta e echipa nou. Mă bazez pe voi. Ştiu că împreună vom reuşi. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, și-a încheiat discursul, Marcel Ciolacu, la Congresul PSD de sâmbătă, după ce, în prealabil, pledase pentru o redefinire pro-europeană a partidului, formațiunea urmând să dezvolte parteneriatul cu NATO şi cel strategic cu SUA.

„Să fim patrioţi înseamnă să apărăm bogăţiile ţării, dar şi să apărăm companiile multinaţionale. Ne intereseaz modernizarea partidului, dar în acelaşi timp important e şi un alt lucru. Realizarea unui plan naţional de dezvoltare. România are nevoie de un plan naţional al ţării care să includă economia, educaţia şi sănătate. PSD are forţa şi experienţa de a construi acest plan. Ne dorim o Europă socială, o UE echitabilă şi coezivă. E timpul să contăm în rolul nostru european. PSD susţine consolidarea parteneriatului cu NATO şi dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA. Trebuie şi vom contribui la dezvoltarea relaţiei transatlantice. Împreună vom face din PSD o formaţiuni politică modernă şi responsabilă, partidul de stânga de care România are nevoie”, a pledat imperativ Ciolacu. 

„România are nevoie de PSD. România are nevoie de o stângă puternică. Are nevoie de siguranţă, reconstrucţie şi creşterea nivelului de trai. Astăzi doar PSD reprezintă stânga românească şi valorile sale. Vrem să rămânem un partid conservator, care se uită mai degrabă în spate, în trecut sau vrem să ne transformăm în partid modern, care se uită spre viitor, spre progres? Societatea românească s-a schimbat, la fel şi nevoile românilor. Vrem să ascultăm oamenii sau să rămânem prizonierii vechilor metode de a face politică. PSD îi va apăra pe cei vulnerabili, pe mame şi copii, pe cei tineri. Dar trebuie să fim aproape de toţi românii din clasa de mijloc, lângă toţi românii care muncesc în HORECA, lângă medici, lângă fermieri, cei care trudesc din greu pentru micile afaceri de familie, lângă cei care vor să se întoarcă în ţară. Suntem puţini în această sală, dar foarte mulţi în ţară. Sunteţi mulţi care aţi muncit enorm în partid. Aţi avut, la fel ca şi mine, rezultate bune. Aţi construit organizaţii puternice. Au fost cazuri când munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la justiţie. Trebuie să ne rupem astăzi de acest trecut. Justiţia trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid, nu la televizor, nu la Administraţia Prezidenţială. Reforma în justiţie trebuie făcută de magistraţi, de CSM, de asociaţii.

În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiţia acolo unde îi este locul, în sala de judecată. Astăzi suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate. Reconstruţia PSD a început. Viitorul PSD e legat de apărarea valorilor în care credem solidaritate, echitate şi şanse egale pentru toţi. Viitorul PSD înseamnă criterii de performanţă pentru cei care ocupă funcţii publice. Viitorul PSD înseamnă toleranţă zero faţă de corupţie şi abuzuri. Viitorul PSD înseamnă o strânsă colaborare cu familia social-democrată europeană. Aceasta e calea PSD, a unui partid modern, cu privire spre viitor şi atent la nevoile cetăţenilor.

Sunt de 30 de ani în PSD şi sunt mândru de asta. De fiecare dată când am fost la guvernare am luat măsuri corecte care au generat creştere economică. Vreau să fim cu toţii mândri că facem parte din partidul care întotdeauna am pus oamenii pe primul loc. Trebuie să fim mândri că am fost iuniţi şi am rezistat în faţa lui Iohannis şi a unor forţe care au avut un singur obiectiv – dispariţia PSD. Vă mulţumesc că în faţa crizei sanitare aţi ales să nu face politică demagogică. Vă mulţumesc pentru că v-aţi mobilizat foarte repede şi le-aţi asigurat celor din linia 1 materiale şi echipamentele sanitare necesare.  

Toate guvernările de dreapta au făcut rău României, dar cele 9 luni de guvernare a lui Orban le-au întrecut pe toate. Acest Guvern a îndatorat ţara pe trei generaţii. PNL şi Iohannis se împrumută cu 1.000 euro pe secundă, dar la români şi firmele româneşti nu a ajuns niciun leu. Raporturile Curţii de Conturi şi anchetele DNA arată jaful făcut de PNL. Un guvern care apără interlopii şi pedofilii trebuie să plece. Un guvern care nu creşte salarii şi pensii trebuie să plece. PSD va continua să îi apere pe cei care au muncit o viaţă şi care merită o pensie decentă. Trebuie să vorbim de creşterea alocaţiilor, a salariului minim, trebuie să protejăm veniturile şi să apărăm drepturile tuturor angajaţilor, mai ales ale celor din companiile private care muncesc mai mult de opt ore pe zi”, a mai declarat candidatul la președinția Partidului Social Democrat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă