FOTO: INQUAM PHOTOS

Marcel Ciolacu a anunțat cine nu va fi premier desemnat de PSD dacă trântește Guvernul

Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD, a scos trei persoane din lista posibilelor nominalizări la a forma un Guvern social-democrat în cazul în care moțiunea de cenzură va trece de Parlament.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2020 - 09:06

Optimist în ceea ce privește adoptarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PNL, document ce va fi citit joi în Parlament, Marcel Ciolacu anunță că PSD are pregătit deja numele unui posibil viitor prim-ministru care să-l înlocuiască pe Ludovic Orban dar, din nou, nu a vrut să-i proununțe numele.

„Avem mai multe nume de prim ministru, unul este mai conturat. Nu mai este membru PSD, a fost membru al Partidului Social Democrat, are un istoric în cadrul Partidului Social Democrat. Nu este domnul Vasile Dâncu persoana respectivă şi nici Sorin Grindeanu. George Maior este exclus, eu nu îl cunosc. Periodic, când venim cu moţiunea de cenzură, ca să fie imediat dusă într-un alt spaţiu, apare numele George Maior. Propunerea noastră va fi un om ancorat în realitate, care ştie să gestioneze problemele României într-o astfel de perioadă.”, a spus Marcel Ciolacu imediat ce a dus moțiunea de cenzură în Parlament.

Liderul interimar PSD se bazează pe sprijinul parlamentarilor Pro România la votul de debarcare a Guvernului și cere public USR să se alăture demersului politic de schimbare a Cabinetului PNL.

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis luni seara ca moţiunea de cenzură a PSD să fie citită într-un plen reunit ce va avea loc pe 20 august şi va începe la ora 12.00. Votul şi dezbaterea moţiunii vor fi stabilite ulterior într-o altă şedinţă a conducerii reunite a Parlamentului.

Comentarii